Haute Couture 2016: Versace, Armani, Elie Saab, Givenchy i Valentino

| Fashion |

Best of Haute Couture Fashion Week 2016
Best of Haute Couture Fashion Week 2016

 Morat ćemo se strpjeti do ljeta kako bismo uživali u još malo couturea, jer ovaj visoki tjedan mode je službeno gotov. Imali smo prilike vidjeti mnoštvo kreacija koje zaista oduzimaju dah, a kraj je jednako bio sladak poput početka.

Haute couture revije u Parizu svakoga dana donosile su nam nova iznenađenja, pa smo tako mogli uživati u glamuroznoj reviji Atelier Versacea, cvjetnoj kolekciji Giambattiste Vallija, Givenchyjevim muzama, Valentinovim kreacijama slobodnog duha, Armanijevoj ljubičastoj viziji te kolekciji Elie Saaba koja je inspirirana Indijom. Od mnoštva revija i kolekcija ovih 6 smo odabrali kao naše favorite i u nastavku donosimo njihov nešto detaljniji pregled...

Atelier Versace
Atelier Versace

1.) ATELIER VERSACE

Već prvog dana Paris Haute Couture tjedna, Donatella Versace donijela je glamurozne kreacije na pistu, svojom Atelier Versace proljetnom kolekcijom. Na početku smo vidjeli sportske bomber jaknice i blejzere, a kasnije su na pistu izašle klasične i prepoznatljive body-con siluete. Toalete s izrezima na pravim mjestima i asimetrični rezovi pokazuju dosta kože dok su kratki prsluci i puloveri dali gotovo sportsku energiju visokoj modi. Irina Shayk, Lara Stone, Rosie Huntington-Whiteley, Joan Smalls i zvijezda kampanje brenda Gigi Hadid — samo su neka od poznatih imena s A-liste modela svijeta koja su nosila Versace kolekciju.

Atelier Versace
Atelier Versace

2.) GIAMBATTISTA VALLI

Kada govorimo cvijeću, Giambattista Valli svakako predvodi u cvjetnim aplikacijama na svojim modelima, ali proljetna haute couture kolekcija došla je s jednom novom emocionalnom poveznicom. Nakon terorističkih napada na Pariz u studenom prošle godine, talijanski dizajner stvorio je kolekciju kao zahvalu "gradu svijetla". Valli je inspiraciju pronašao u poznatim pariškim vrtovima poput Tuileriesa, Jardin du Luxembourga i Parc de Bagatellea. Aplikacije na mini haljinama transformirale su se u high-low rezove kao i obožavane volane na rukavima. Osim cvijeća, istaknule su se siluete inspirirane 60-im godinama, posebice haljine A-kroja.

GIAMBATTISTA VALLI
GIAMBATTISTA VALLI

3.) ARMANI Privé

Za haute couture kolekciju proljeće-ljeto, dizajner Giorgio Armani koristio je predivnu lila boju kojoj je predstavio svoje gotovo sanjarske modele. Reviju je otvorio sa selekcijom krojenim jakna i hlačica s romantičnim volanima, a svakodnevni stil Armani žene svakako je u casual. Za večernje sate, krojevi su nešto duži, hlače prozirnije a rubovi pomnije izrađeni. Što se tiče večernje kolekcije, odmah ćemo reći da predviđamo kako će ova kolekcija biti jedna od favorita za nadolazeće Oscare i ostale dodjele nagrada. Toalete su većinom bez naramenica, ukrašene aplikacijama te dobro krojenog gornjeg dijela. Bilo koja glumica bi se lako mogla naći na listi najbolje odjevenih u jednoj od Armani haljina!

ARMANI Privé
ARMANI Privé

4.) ELIE SAAB

Elie Saab pronašao je inspiraciju u Indiji i stvorio sjajne modele. Kolekcija je prava kombinacija viktorijanskih elemenata s tradicionalnim indijskim stilom. Od prozračnih mini haljinica pa sve do opuštenih hlača i haljina koje neodoljivo podsjećaju na sari, Elie Saab kreirao je savršenu viziju svile, šifona, čipke, krep žoržeta i perlica. Osim haljina, neočekivane hlače, torbe i vojničke čizme donijele su utilitarističke elemente romantičnim modelima. 

ELIE SAAB
ELIE SAAB

5.) GIVENCHY

Riccardo Tisci otkrio je svega 12 novih haute couture lookova za proljeće 2016 i to tijekom muškog tjedna mode u parizu. Lookovi su inspirirani liberalnim mindsetom. Što sloboda znači za Givenchy ženu? U ovom slučaju to ne znači slijediti određeni look ili temu, a 12 Givenchyjevih muza nosile su ukrašene plašteve, vojničke kapute s raznim aplikacijama te slojevite modele. 

GIVENCHY
GIVENCHY

6.) VALENTINO

Valentinovi dizajneri, Maria Grazia Chiuri i Pierpaolo Piccioli poslali su paradu grčkih nimfa na pistu za ovosezonski haute couture show. Manekenke su hodale bosonoge po pisti sa zlatnim nakitom na stopalima i gležnjevima. Siluete za proljeće su duge i lepršave s povremenim nešto kraćim varijacijama. Od prvog izlaza - bijele toalete ukrašene baršunastim leptirićima i laticama, za koju je trebalo 1 300 sati rada - nije više bilo sumnje u nevjerojatne izrade Valentinovih haljina. Uz to, pojavile su se i kimono jaknice te baršunaste i zlatne makrame. Piccioli i Chiuri završili su reviju u laganijem tonu - gotovo doslovno. Finalni izlazi bile su tri prozračne haljine od tila sa zlatnim nakitom.

VALENTINO
VALENTINO
VALENTINO