Gucci traži novog kreativnog direktora - ovo su potencijalni kandidati!

| Fashion |

Gucci traži novog kreativnog direktora - ovo su potencijalni kandidati!
Gucci u vrijeme Toma Forda

Kering je najavio odlazak kreativne direktorice Fride Giannini i CEO-a Patrizia di Marca iz Guccija, i možemo se složiti da time završava jedna era. Giannini je odradila vrstan posao i teško će je biti zamijeniti, no već su počeli prvi tračevi oko toga tko će preuzeti njenu modnu palicu. Već sad znamo da je novi Guccijev CEO Marco Bizzari, no dizajner zasad nije poznat. U nastavku pogledajte o kome se sve priča kao o potencijalnom novom dizajneru.

1) RICCARDO TISCI

Iako bi Tisci bio idealan izbor, radi činjenice da je Givenchy doveo na razinu na kojoj danas je, ali i rad mnogobrojnih poznatih prijatelja, izgleda da je ovaj potez gotovo nemoguć. Naime, LVMH ga ima na ugovoru, a oni su glavni rivali s Keringom.

2) HEDI SLIMANE

Slimane je imao čudnjikav ulaz u Saint Laurent 2012., no sada možemo reći da iz sezone u sezonu oduševljava svojim rock and roll komadima. Upravo zbog toga bi bio interesantan izbor za Gucci.

3) JOSEPH ALTUZARRA

Mladi dizajner već 6 godina uspješno vodi svoj vlastiti brend, a već se nagađalo da bi mogao dobiti posao u Gucciju. Ono što mu ide u korist je vrsno poznavanje seksipilne elegancije koja je karakteristična za ovaj talijanski brend, no neiskustvo u dizajniranju asesoara (prije svega Gucci je poznat i po svojoj kožnoj galanteriji) mogao bi ga koštati angažmana.

4) CHRISTOPHER KANE

Kering već ulaže u ovog mladog dizajnera, a šuška se kako je bio i za petama Alexanderu Wangu za poziciju u Balenciagi. No jednako je neiskusan u dizajnu asesoara koliko i Altuzarra, a pritom je i manje sofisticiran. Svejedno - potencijalan je izbor.

5) PETER DUNDAS

Ekscentrični kreativni direktor Puccija također se spominje kao jedan od izbora. Iako je njegov dizajn poprilično boho, savršeno savladava seksipil.

6) RACHEL MANSUR/FLORIANA GARIEL/TABITHA SIMMONS

Ove dizajnerice imaju mnoštvo iskustva u dizajniranju asesoara, koji je vrlo bitan za Gucci, no mnogi urednici dvoje jesu li dame dovoljno iskusne da dizajniraju kvalitetan pret-a-porter kojega je Giannini vrsno prezentirala proteklih 9 godina.

7) CHRISTOPHE LEMAIRE

Lemaire je možda napustio Hérmes kako bi se fokusirao na vlastiti brend, i iako nije jako ime poput kolega s liste, imao je odličan učinak na prodaju u spomenutoj francuskoj modnoj kući, pa bi isto mogao napraviti i za Gucci.

Gucci Dress
Gucci haljina