Kolekcija torbi kojom Gucci slavi uspješnih 50 godina u Japanu

| Fashion |

Gucci slavi uspješnih 50 godina u Japanu
Nova Gucci Flora za japansko tržište

Davnih 1940-ih Gucci je započeo prvu suradnju s Japanom, kada je počeo njihov bambus uvoziti za ručke svojih torbica, a kako se zna reći - ostalo je povijest!

Danas se Japan smatra vrlo bitnim tržištem za Gucci, a povodom njihove 50. obljetnice na ovom tržištu, Gucci izdaje niz specijalnih proizvoda i događaja. Dio tih proizvoda čine i specijalne edicije Flora torbica i modnih dodataka, koji u prodaju dolaze u ožujku. Simpatično je spomenuti kako će svi prihodi od prodaje svilenih šalova ići u humanitarne svrhe, točnije u UNESCO-vu ''GUCCI Scholar initiative''.

Izlazak torbica pratit će i događanje imena “The House of Artisans˝ koji će javnosti pokazati umjetnost ove modne kuće. Kasnije će tijekom svibnja na ponovnom otvaranju dućana u Aoyami bit priređena izložba Gucci Première haljina i debi capsule kolekcija s potpisom Lapa Elkanna.

Održat će se i UNESCO večera čiji će domaćini biti CEO Patrizio di Marco i kreativna direktorica Frida Giannini, a planiraju i raditi s nogometašem Hidetoshijem Nakatom na još jednom humanitarnom projektu.

Radi se o projektu ''Revalue Nippon Project’' kojim se žele održati tradicionalne vrijednosti izrade i dizajna japanskog nasljeđa. Određeni proizvodi proizvedeni za event ići će instantno u humanitarne svrhe.

Gucci slavi uspješnih 50 godina u Japanu
Debi kolekcija Lapa Elkanna