Giorgio Armani isfrustriran radi Anne Wintour

| Fashion |

Giorgio Armani isfrustriran radi Anne Wintour
Giorgio Armani je nakon svoje revije frustracije podijelio s novinarima

Legendarni talijanski dizajner Giorgio Armani održao je press konferenciju nakon svoje revije u ponedjeljak i vidno isfrustriran s novinarima podijelio svoje mišljenje. Naime, zbog redovnog preklapanja tjedana mode u Milanu i Parizu, nerijetko se dogodi da pojedini dizajneri izvise s brojnim zvijezdama i fashionistima koji su inače trebali posjetiti njihovu reviju. Upravo se Giorgiju Armaniju to događa već nekoliko sezona.

Armani se požalio da je frustrirajuće što ''neki vrlo utjecajni ljudi'' (aludirajući na Annu Wintour) odluče preskočiti njegovu reviju u Milanu kako bi posjetili Pariške revije, ali da je i on utjecajan i da ga smeta kada mu ''ti ljudi'' kažu da će poslati svoje ljude na reviju. Dosjetljivo je to usporedio sa stomatologijom; "To je kao da dođete kod zubara i on vas pošalje svom asistentu. Koja bi bila vaša reakcija?"

Giorgio Armani isfrustriran radi Anne Wintour
Giorgio Armani

Zatim je nastavio pričati o problemima talijanske mode i kolegama dizajnerima. Za Pradu je prokomentirao da nije teško dizajnirati haljinu na V izrez s upadljivim printom, već da je teško jaknu ili blazer uvijek učiniti svježim, dok je komentar za bajkovitu reviju Dolce & Gabbane ipak bio daleko najkomičniji; "Mislio sam ponijeti sovu sa sobom ujutro."

Koliko god je njegov "ispad" bio blago neprofesionalan, Armani je ipak naglasio da cijeni svoje kolege, a ne može se poreći da Armani radi puno za dobrobit talijanske mode. Njegov zaključak je bio da bi Milanski tjedan mode dobio veću potporu od Vlade da dizajneri rade više komercijalne stvari, no gdje bi onda bila zabava u tome?