Gdje zamijeniti stari nakit za novi?

| Lifestyle |

Jeste li znali da postoji način kojim si bez dodatnih materijalnih izdataka možete priuštiti novi nakit? Naime, u svim Argentum srebrnarnicama i zlatarnama Zaks postoji usluga naziva "Staro za novo“ tj. mogućnost zamjene starog nakita za novi. Na taj način svoj zaboravljeni ili oštećeni nakit možete zamijeniti za povoljnije ili, uz nadoplatu, skuplje artikle iz asortimana i imati nove, moderne ukrase ili poklone za vaše najdraže. 

Riječ je o praktičnoj usluzi koja vam omogućava da uvijek budete u trendu, a koja vrijedi za baš cijeli asortiman nakita u Argentumu i Zaksu - čak i za cijelu trenutno jako popularnu kolekciju orijentalnog nakita. 

Postupak zamjene starog nakita za novi je sljedeći: u poslovnicu donesete srebrni ili zlatni nakit koji djelatnice testiraju, važu i procjenjuju prema cjeniku za zamjenu (a ne otkupu) zlata i/ili srebra. Kada ste dobili iznos, na vama je da odaberete nakit koji želite zauzvrat. Ukoliko izaberete artikle koji su skuplji od iznosa kojim raspolažete potrebno je nadoplatiti razliku, ali ukoliko izaberete artikle koji po svojoj cijeni ne prelaze iznos koji imate na raspolaganju - tada Vam se u gotovini i na licu mjesta isplaćuje razlika u novcu.

Mala napomena: pri procjeni predmeta tj. utvrđivanju koliko ćete novca dobiti za svoj stari nakit djelatnicima nije bitno u kakvom je predmet stanju. Taj stari nakit može biti oštećen i čak neupotrebljiv i to ne utječe na kreiranje cijene. Također, nakit koji donosite na zamjenu može biti i potpuno nov što isto ne utječe na cijenu jer se pri procjeni gleda samo kvaliteta sirovine tj. zlata ili srebra. 

Nakit koji donosite na zamjenu može biti izrađen od bilo koje finoće zlata ili srebra. Stoga vam preporučujemo da dok su cijene zlata svuda u svijetu pa tako i u Hrvatskoj visoke iskoristite mogućnost zamjene starog nakita za novi jer se to sada zaista i isplati!

Više informacija o zamjeni starog nakita za novi potražite na zaks.hr i argentum.com.hr