Fantastična moderna i opuštena "muška jazbina"

| Design |

Ova tradicionalna zgrada u Montrealu u Kanadi, nedavno je pretvorena iz vatrogasne postaje u stambeni prostor. Dizajnerica Manon Belanger uhvatila se u koštac s adaptacijom stana pod nazivom Loft Vieux-Montréal kojeg je morala opremiti s originalnim, suvremenim osjećajem. Stan prikazan u našoj galeriji idealno iskorištava karakter i položaj zgrade te nudi spektakularan pogled s terase na St. Lawrence River i luku.

Otvoreni dnevni boravak i blagovaonica čine funkcionalnu zonu koja je vizualno utvrđena s izloženim drvenim gredama. "Mandat je bio utjecati na bogatstvo arhitekture i materijala te pritom stvoriti pravu mušku atmosferu", rekli su arhitekti.

Loft Vieux-Montréal

"Zamjena drvenih stuba na terasi sa čeličnim spiralnim stepenicama pridodaje opuštenoj atmosferi uz obnovu drvenog poda s bijelim premazom. Krajnji rezultat je stan s jakom osobnošću. "

Posebno nam se sviđa kutak za čitanje, gdje su dvije tradicionalne fotelje omekšale industrijsku ciglenu pozadinu. Ovaj kutak idealan je za intelektualne razgovore i spavanje nakon dugog dana na poslu.

Loft Vieux-Montréal