Evo što zdrava prehrana zapravo čini našem tijelu

| Lifestyle |

Svi znamo da je zdrava prehrana "dobro za nas." No, ono što unosimo u naše tijelo ima instrumentalan utjecaj na naše mentalno, fizičko i emocionalno zdravlje.

Kako Mindbodygreen ističe, hrana koju odlučite jesti može manipulirati vašim crijevnim zdravljem, hormonima pa čak i vašim moždanim funkcijama. Prednosti zdrave prehrane počinju se pojavljivati u i na našim tijelima nakon samo 20 minuta od tog prvog zdravog ugriza. Prema stručnjacima, evo što možete očekivati nakon usvajanja čiste, zdrave prehrane bez procesirane hrane.

U 20 minuta: vaša crijeva započinju iscjeljivanje

"Bakterije koje žive u crijevima se u prosjeku dijele svakih 20 minuta", objašnjava Terry Wahls, profesor medicine na Sveučilištu u Iowi. "To znači da ono što jedemo je stalno bilo gnojenje zdravstvene potiču bakterije ili bakterije koje potpomažu bolesti, iz minute u minutu."

U nekoliko sati: doživjet ćete zdravije funkcioniranje mozga

"Zbog veze između probave i mozga, hrana koju jedete utječe na vaš mozak u roku od sata", nastavlja Wahls. Veći unos šećera donosi više upala, a više povrća manje upala i zdraviji rad mozga.

U tri dana: vaši hormoni će se stabilizirati

Samo 72 sata nakon što krenete s "čistom" prehranom te s uravnoteženim unosom ugljikohidrata, povrća i voća, a ne prerađene hrane, "vaše razine inzulina i kortizola će se normalizirati", kaže doktorica Sara Gottfried. "To će rezultirati s mnogo više energije, a masnoća oko trbuha se počinje topiti."