Dvije zanimljive modne večeri Cro A Portera

| Fashion |

Cro A Porter

Uz mistično osvijetljenje i lagani proljetni povjetarac, atrij Klovićevih dvora pretvorio se u pravu modnu kulisu. Čaroban svijet sakriven iza debelih zidova ove povijesne galerije, ovoga je puta ugostio dvije večeri Cro A Portera - prva večer bila je posvećena 15. godišnjici uspješnog modnog stvaranja i rada modnog atelijera Boudoir, dok je druga večer okupila 6 jedinstvenih modnih dizajnera i njihov vizija mode za nadolazeću sezonu. 

No ovogodišnji drugačiji koncept Cro A Portera već se ponovno upisao u kalendar i to 3. svibnja kada 35. obljetnicu svoga uspješnog rada slavi jedna od najvećih hrvatskih modnih dizajnerica, Matija Vuica, sjajna i posebna zvijezde hrvatske mode. U nastavku doznajte kako su protekle dvije zanimljive modne večeri Cro A Portera.

1. dan: Modni atelijer Boudoir slavljeničkom kolekcijom pod vedrim nebom oduševio je uzvanike Klovićevih dvora

Sestre Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević i ovoga su pute pokazale svu raskoš svoga talenta te revijom povodom svojih 15. godina modnog stvaranja spektakularno otvorile drugi dio Cro A Portera koji se preselio na lokaciju Klovićevih dvora.

Boudoir

Filigranski detalji i apsolutna posvećenost i dosljednost bila je vidljiva u svakom detalju. Klasičnu uniformiranost ovoga puta zamijenila je karakterizacija likova te među dvadeset prikazanih modela svaki ima svoj izražajni karakter. Slojevitost nježnih tekstura tila, ručno izrađenih ruža koje padaju u slapovima latica i zamršen vitraj čipkastih aplikacija, bajkovita su maštarija urbanih princeza koje mogu živjeti svoje snove od jutra do večeri u odjeći ovog poznatog branda. Sestre Boudoir ovoga su puta napravile korak dalje, ali istovremeno ostale vjerne svojoj, već prepoznatljivoj, estetici.

Boudoir

Kreativni tim u pozadini ove mode priče čine vizažist Saša Joković, stilistica Ivana Pavić te fotograf Mladen Šarić s kojim modni dvojac surađuje dugi niz godina. Presjek uspješne zajedničke suradnje proteklih 10 godina mogli su vidjeti svi gosti Cro A Portera u predvorju Klovićevih dvora, gdje je postavljena izložba koja predstavlja presjek snimljenih modnih kampanja. Najveću pažnju privukla je fotografija kampanje "Lust for life" iz 2013. godine, za koju je cvjetni studio Flortissima samo za ovu priliku napravio cvijetnu instalaciju. Izložba je otvorena za posjetitelje do 24. travnja.

Boudoir

2. dan: Šest jedinstvenih modnih vizija Cro A Portera

Inspirani Slavonijom i njenim propadanjem, modni dvojac Twinsi pokazao je upravo suprotno. Svu ljepotu i raskoš Slavonije kroz Hrvatske detalje, ponosne boje trobojnice, žita i aplikacija domaćih zivotinja i prirode na do sad neviđen način. Slavonski ponos u najboljem svjetlu.


Twins

Konceptualni Mario Vijačkić, poznat po svojim istraživanjima u modi, uvijek je blizak svjetskim smjernicama avangardne mode, ovog je puta prikazao izuzetno nosivu kolekciju, jakih komada ručne izrade, s mnoštvom aplikacija, spajanih u delikatne komade koji tek kada ih vidite izbliza dobijaju svoj puni značaj. Gotovo pop artovski aplikacije slova i brojeva pretvaraju se u cijelinu koja podsjeća na tkanje.

Mario Vijačkić

Etna maar sa svojom prvom "black carpet" kolekcijom jasno daje do znanja da su prikazane haljine spremne za kazališne i kulturne premijere. Dosljedno monokromatska s crvenom u tragovima i sjajnim šeširima Staše Čimbur, predstavila je seriju toaleta za koju sama kaže da su "netipične za njen rad",  ali je to nije omelo da ostavi bez daha okupljenu publiku.
 Na kraju njene revije stavila je jasan naglasak na posljednji model, kojeg je nosila manekenka Lucija Lugomer u plus size veličini, jer kako sama Adrijana kaže da kreira za " stvarne žene".


Etna maar

Kao veliko osvježenje mnogi su komentirali Klisab - moderna žena se u odjeći ovog brenda može osjećati osvježeno i sretno. Forma koja ne asocira, ne kopira i ne prati zadanu smjernicu, zahtjevan je zadatak koji ovaj dvojac sjajno izvršava.
 Veliko je priznanje da su već prije kraja revije, blogerice i fashionistice zagrijale društvene mreže fotografijama i komentarima o odabranim komadima s ove kolekcije kao "must have" detaljima koje svaka stilslki osvještena žena mora imati.

Klisab

Težak zadatak i profesionalni put zadala si je i mlada Jelena Holec stvarajući svake sezone nove vizije printeva kojima obogaćuje svoje kolekcije. Veliko dizajnersko iznenađenje od prije par sezona, pretvorilo se u zrelu dizajnericu koja gradi snažan vizualan identitet, ovoga puta u romantičnoj varijanti, s elementima i bojama baroka, na svjež i moderan te izuzetno nosiv način.


Jelena Holec

Lore brend Lorete Gudelj drugi je puta osvojio pistu Cro A Portera i drugi puta očarao te osvojio publiku. Ova povjesničarka umjetnosti među dizajnerima jasno daje do znanja promišljenost svakog komada i detalja te istovremeno pokazuje visoko razvijenu svijest o domaćem obrtništvu, tradiciji i svojoj kolekciji. Čistoća bijele tkanine, kombinirana s ručnim radom, vezom od fine čipke, u dnevnim i večernjim kombinacijama, ponudila je jedno novo rješenje odijevanja koje na prvo mjesto stavlja kvalitetu, a možemo reći i zdravlje žene, jer su materijali isključivo prirodni pamuk i svila koji odišu čistoćom.

 

Lore