Došla kupiti haljinu, kupila cijelu kompaniju

| Tech |

Goga Ashkenazi

Jučer je objavljeno da je poznata francuska modna marka Vionnet, koju su ponovo prije tri godine lansirali Matteo Marzotto, bivši izvršni direktor modne kuće Valentino i Gianni Castiglione, izvršni direktor Marnija, upravo ušla u novu fazu poslovanja, a sve zahvaljujući kupnji većinskog paketa dionica od strane Goge Ashkenazi. Goga, izvršna direktorica  “MMG” globalnog poduzeća za konzalting te predsjednica  MunaiGaz Engineering Group, kazahstanka koja živi i radi u Londonu poznata je uspješna žena i predstavnica londonske mondene scene. Prošle je godine uključena na listu londonskih “100 skrivenih, a moćnih brokera”. Prema izjavi gosp. Marzottoa koji nije želio odavati financijske aspekte prodaje, kupila je preko 51 posto kompanije i time postala većinska vlasnica.

Službena izjava povodom prodaje kaže da je transakcija bazirana na tržišnoj evaluaciji mjesta na kojem je Vionnet pozicioniran u luksuznom sektoru u kojem posluje.

Prema izjavi gosp. Marzotta, gđu. Ashkenazi je upoznao prije mjesec dana kada je došla kako bi naručila i kupila haljinu koju će nositi na Cannes filmskom festival. Nakon kraćeg razgovora, njen se interes sa kupnje haljine prebacio na kupnju cijele kompanije i tako je nastala cijela ova neobična priča. On i gosp. Castiglioni ostaju manjinski vlasnici kompanije i nastaviti će raditi na svojim pozicijama izvršnih direktora i dalje, tako da se ništa što se tiče upravljačkog dijela neće promijeniti.

Kao posljedica cijele ove prodaje i investicije, Vionnet po prvi puta nakon 73 godine planira predstaviti novu kolekciju tijekom Paris Fashion Weeka u listopadu ove godine.