Dizajner Topshopa na Dreft Fashion Weeku Zagreb

| Fashion |

Maarten Van der Horst za Topshop

Nizozemac Maarten Van der Horst, iako tek na početku karijere, pobjedio je na natjecanju Fashion East u Londonu, te mu je Topshop ukazao veliku čast uvrstivši ga u elitni krug dizajnera koji rade specijalne kolekcije za njih, te je za Topshop kreirao svoju prvu capsulle colection. Kate Moss i Mary Katrantzou samo su neka od poznatih imena koja već godinama dizajniraju za ovaj popularni high street brend.

NewGen, Fashion Fringe i Fashion East samo su neki od natječaja koji za svoj cilj imaju pronaći mlade talente i uvrstiti ih u službeni raspored najvažnijeg modnog događaja u Britaniji, London Fashion Weeka. S obzirom da Dreft Fashion Week Zagreb iz godine u godinu ide u korak sa svjetskim trendovima, ove godine oraganizira i hrvatsku inačicu ovih važnih natjecanja - Dreft New Generation - natječaj za mlade dizajnere koji pobjedniku poklanja gotovinsku karticu u iznosu od 1.000 Eura za izradu i prezentaciju kolekcije na sljedećem DFWZ-u. Brojne prijave stizale su do 30. 04, a od danas može se glasati za iste na službenoj stranici DFWZ-a, http://www.fashionweekzagreb.com/dreft-next-generation/

Maarten je diplomirao na Institutu za umjetnost u Arnhemu u Nizozemskoj, tijekom studija radio je u Parizu za Chloe a magistrirao na slavnom Central Saint Martinsu u Londonu gdje živi i danas.

Za kolekciju (jesen/zima 2012/13) koju je prikazao na London Fashion Weeku, a s kojom će se predstaviti i zagrebačkoj publici, koristio je paletu boja od nebesko plave i bijele, sa detaljima crne i roze. Dizajn kolekcije inspiriran je klasičnim muškim odijelom tj. smokingom. Haljine kombinira s blejzerima kako bi izgledom podsjećale na  smoking no sa zrnom ženstvenosti i u vrlo nježnim materijalima.

http://www.maartenvanderhorst.com/

03. 05. 2012.