Dobro jutro, radni narode Crne Gore

| Travel |

Bliži nam se ljeto, a time i brojne ponude kojima nas svakim danom obasipaju i govore kako i gdje pobjeći na zasluženi odmor. Činjenica je da je Budva u Crnoj Gori zadnjih nekoliko sezona hit destinacija hrvatske mladeže za vruće ljetne tulume. A sada je dosgnula svoju najveću popoularnost zbog emitiranja serije "Budva na pjeni od mora". Evo nekoliko činjenica o Crnoj Gori.

1. GLAVNI GRAD

Gotovo sravnjena u II svjetskom ratu, Podgorica je ugodan i moderan grad izostavljen sa većine putnih planera. U samom centru vrši se rekontrukcija starog hotela Crna Gora kako bi ponovno zasjao pod imenom Hilton. Na sam projekat planira se utrošiti oko 75 milijuna eura. Trenutno najbolje mjesto za boravak je Hotel Podgorica, renovirani hotel sa velikom terasom sa pogledom na rijeku Moraču. Za noćenje s doručkom potrebno je izdvojiti oko 150 eura.

2. PLANINE

U skijaškom gradu Kolašin na sjeveru Crne Gore pronaći ćete skromna i ne prepuna skijališta. Za noćenje odaberite Bianca resort & spa (cca. 110 €). U neposrednoj blizini, restoranu Savardak, možete isprobati fine crnogorske specijalitete.

3. OBALA

Ako ne dolazite s jahtom, a dolaizte u Perast, svakako uzmite sobu u hotelu Per Astra gdje noćenje s doručkom iznosi minimalnih 225 €. Hotel Per Astra se nalazi u podnožju brda Sveti Ilija i manje je od 10 minuta hoda udaljen od starog baroknog središta grada Perasta. Grad Kotor udaljen je manje od 20 minuta autom. Tamo se nalaze znamenitosti kao što su Pomorski muzej, crkva Sv. Luke i katedrala Sv. Tripuna, te mnoge druge.

Navečer svratite u restoran Stari Mlini na riblju platu, a u pozadini predivnog Kotora, restoran Galion poslužuje najbolje od moderne crnogorske kuhinje, pogotovo kada je u pitanju riba. 

4. TULUM

Ukoliko Crnu Goru posjećujete u ljetne dane, pretpostavljamo da ste došli zbog noćnog života i tulumarenja koje nikada ne staje. Definitivno najbolja diskoteka na otvorenom je Top Hill. Alternativa su vam otvorena i zatvorena varijanta cluba Trocadero.