Čips od tikvica s parmezanom

| Wine and dine |

Čips od tikvica s parmezanom

Recept: Čips od tikvica s parmezanom

Vrijeme pripreme: 15-ak minuta

Vrijeme stajanja: 10-ak minuta

Vrijeme pečenja: 20 minuta

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/4 šalice svježe ribanog parmezana
  • 1/4 šalice domaćih prezli (krušnih mrvica)
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra - prema želji
Čips od tikvica s parmezanom
Čips od tikvica s parmezanom

Zagrijte pećnicu na 200 C. Narežite tikvice na debljinu oko pola centimetra. Posolite ih, po želji popaprite te posprejajte ili premažite maslinovim uljem i pustite da odstoje 10-ak minuta da puste vodu. U zdjelici pomiješajte svježe ribani parmezan i domaće krušne mrvice pa svaki komad tikvice uvaljajte u tu smjesu. Komade rasporedite na masni papir za pečenje u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici 20-ak minuta dok ne posmeđe i postanu hrskave.

Poslužite uz čašu hladnog Chardonnaya.