Čak 1252 kugle pod pravim kutem čine zanimljivo umjetničko djelo

| Art |

"Perceptual Shift" je najnoviji u nizu kiparskih radova Michaela Murphyja koje on sam naziva proširenim, ograničenim grafikama u boji koje su eksplodirale i stvorile se u trodimenzionalnom prostoru. Ovaj rad je prvi njegov rad takve vrste - 3D halftone. Točnije, radi se o crno-bijelim fotografijama polutona tradicionalno proizvedenih pomoću crnih krugova na bijeloj površini. Ovaj rad odmiče od tradicionalne ravnine fotografije koristeći bijelu sobu kao svoje platno. Ravni crni krugovi postali su pluta crne sfere. Kada gledate u ovu kompoziciju uočljiv pomak nastaje kada se naizgled kaotični niz crnih čestica iznenada uskladi i formira visoko organiziranu grafičku sliku. Da biste vidjeli iluziju, gledateljeva percepcija trodimenzionalnog prostora treba se promijeniti i postati "ravna". 

Posljednjih dvadeset godina Michael pretvara dvodimenzionalne slike u trodimenzionalni prostor stvarajući tako iluzije. Ovo je djelo nastalo kao način da se uzbuđuje i hvata pozornost gledatelja predstavljajući alternativni način doživljavanja prostora i slike. Suspendirane skulpture su u suštini mobiteli za odrasle - oni su alati za informanje i polazište za razgovore.

Cilj stvaranja je ostaviti gledatelje da preispituju svoja stajališta o važnim pitanjima. Slika oka je inspirirana privatnošću podataka, nadzorom mase i prikupljanjem podataka koje provode Sjedinjene Američke Države. Osjeća da je ovo vrlo važno da sve više ljudi treba o tome govoriti i razmišljati . Vlade krše naša prava, a čini se da nitkome nije stalo.