Boje noktiju koje će vam osigurati svu pažnju ovog ljeta

| Beauty |

Ljeti smo opušteniji, nosimo manje odjeće te otvorenu obuću. Dobivamo preplanulu put, a dodatno je možemo naglasiti i dobrim odabirom boje laka za nokte. Otkrivamo vam koje su boje hit ovog ljeta. Prije lakiranja najbitnije je pripremiti nokte, tabane i ruke za manikuru i pedikuru.

Stopala ćete prije lakiranja namakati u vodi s malo eteričnog ulja koje će omekšati kožu stopala, a nakon toga uklonite zadebljale dijelove kože jednostavnim rašpanjem, uklonite zanoktice te skratite i oblikujte nokte. Možete napraviti i piling za mekšu kožu, a tek kada obavite pripreme možete početi s lakiranjem noktiju. Koristite spužvicu da razdvojite prste na nogama kako se boja ne bi razmazala.

Biranje boje je krajnji dio procesa, a ujedno i najzahtjevniji dio zadatka. Uskladite nijanse laka s većinom garderobe koju nosite ljeti, no fokusirajte se na vesele i šarene boje.

Koristite sve nijanse narančaste boje, od nježne boje lososa do bakrene. Narančasta boja naglasit će Vašu preplanulu put, a uz to je i u trendu. Također koristite i sve nijanse koje imaju primjesu crvene (kako kričave, tako i zagasite), a ovo ljeto kao i prošlo obavezna je boja fuksije. Nemojte se bojati neonskih lakova, ako za ništa drugo, onda za ludi izlazak.

Također si dajte oduška ovo ljeto te isprobajte različite finishe lakova kao što su gel finish lakove, mat lakove, lakove sa teksturom pijeska koji su ujedno i najdugotrajniji. Iprobajte točkalicu za nokte kao mali odmak od uobičajene manikure ili pedikure. Nemojte se strikno držati iste boje na  nogama i rukama, koristite komplementarne boje, tj boje koje su suprotnosti ili se držite boja koje su istog podtona.

Ako ste ljubitelji pastelnih tonova, koristite mint, nježno roze, lilaste, narančaste, a ako volite eksperimentirati ovo ljeto svakako isprobajte tirkiznu boju. Izbor je zaista velik no sigurno ćete naći pravu nijansu za sebe bilo da prevladavaju plavi ili zeleni tonovi.

savjet: Ako volite lakove koji sadrže puno šljokica, a mrzite ih skidati, prije skidanja natopite blazinicu acetonom te prst zamotajte srebrnom folijom. Nokte tako držite zamotane oko 5 minuta, nakon toga ćete s lakoćom odstraniti šljokice.

savjet 2: Nakon željene boje laka, preko toga nanesite prozirni lak te će se boja na vašim noktima dulje zadržati. Ako želite promjenu omiljene boje promjenite finish vašeg ljubimca iz, standardnog, sjajnog u primjerice mat.

savjet 3: Ako ste lijeni lakirati nokte uputite se kozmetičarki na tretman trajnog laka koji će se na vašim noktima zadržati do 4 tjedna.