Boje koje smanjuju vrijednost vaše nekretnine

| Design |

Pronalaženje savršene boje za spavaću sobu može se činiti kao čisto estetska odluke, no ispostavilo se da izbor boje može imati ozbiljne posljedice. Iako je dobro poznato da sitni zeleni detalji pridodaju na kreativnosti, a vatreni tonovi daju energiju prostoru, izvješće Zillow-Digsa upozorava na boje koje mogu utjecati na vrijednost vašeg doma.

Internetska stranica koja savjetuje kako poboljšati vlastiti dom sakupila je više od 50 000 fotografija nedavno prodanih domova kako bi otkrila nove trendove boja. No isto tako otkrila je i boje, odnosno određene nijanse zbog kojih je određena nekretnina dobila nižu ponudu te se tako formirala crna lista s bojama koje treba izbjegavati pri prodaji nekretnine.

Riječ je o trima nijansama za koje profesionalci kažu da bi ih trebalo izbjeći pod svaku cijenu:

Škriljac siva: vlasnici koji su se odlučili obojati svoje blagovaonice u ovo boju izgubili su 1112 $. Međutim, oni koji su izabrali svijetlosivu ili golublje sivu povećali su prodajnu cijenu za 1104 $.

Potpuno bijela: Dok je ovaj nijansa svima poznata kao "sigurna stvar", istraživanje je pokazalo da kuhinje obojane u potpuno bijelu imaju za 82 $ manju cijenu od predviđene. Dizajnerica interijera Emily Henderson izjavila je da neke nijanse bijele mogu prostor pretvoriti u "dosadan" ili "mrtav".

Terakota: Ljudi koji su obojali dnevni boravak ovu nijansu narančaste smanjili u vrijednost kuće za 793 $.