Beauty Tip: Posvetite se četkicama za make-up!

| Beauty |

Beauty Tip: Posvetite se četkicama!
Nabavite četkice za apliciranje make upa!

Dok ne počnete koristiti četkice za make up niste ni svjesni koliko ste ih trebali cijeli svoj život. Postoji četkica za svaki potez koji inače radite prstom ili običnim aplikatorom za sjenilo, a omogućavaju sam pravilnije, obilnije i profesionalnije (samim time i izdržljivije) nanošenje make upa.

Kod kupovanja četkica trebamo paziti da ne kupujemo četkice s plastičnom dlakom ili obične spužvaste aplikatore koji često brzo puknu ili se raspadnu. Upravo zato nemojte kupovati velike setove od 32 četkice ili slično s eBaya ili Njuškala jer su najčešće bacanje novaca, već ako želite veliki set četkica morat ćete nažalost uložiti i velike novce, kako bi bili sigurni da će se na dugoročno i isplatiti. Trenutno najpopularniji setovi su oni s potpisima MAC-a ili Sigme.

Druga opcija je kupovanje četkice po četkicu, što vam omogućuje da personalizirate svoj set četkica, a ne potrošite veliku količinu novaca odjednom. Primjerice, možete jednom mjesečno uložiti u jednu četkicu. Četkice možete naručiti iz MAC-a, Sigme, MUA-e, E.L.F.-a, Inglota, Urban Decaya i mnogih drugih.

Kako složiti dobar set? Jednostavno, ovisno o vašim make up potrebama! Koristite li samo puder, rumenilo i maskaru, uložite u četkicu za tekući ili kompaktni puder i četkicu za rumenilo. Nanosite li na dnevnoj bazi ruž i iscrtavate obrve, potrebna vam je četkica za obrve, češljić za obrve i četkica za usne.

Beauty Tip: Posvetite se četkicama!
Premium set Sigma četkica

Za bazni set savjetovali bi vam stippling brush, contour brush i eye shadow brush. Zašto te tri? Iz više razloga: Možete ih lako nabaviti i po domaćim drogerijama, samim time su i jeftinije, a možete ih kvalitetno koristiti za više stvari! Stippling brush je veća ili manja četkica s bijelim vrhom s kojom možete nanositi sve vrste tekućih podloga (i BB i CC kreme), a kasnije vam koristi i kao blending brush, znači da stapa grube poteze u jedno, a može i ublažiti prenaglašeno konturirano lice. Contour brush je četkica nakošenih dlaka koju možete koristiti za nanošenje rumenila, ali i za konturiranje lica. Za kraj, eye shadow brush (posebice ako je kompaktnija i geometrizirana) kojim nanosite sjenilo, može se koristiti i za nanošenje gustih korektora i kamuflaža na područje ispod i oko očiju.

Želite li da vam četkice duže traju morate ih dobro održavati! Preporučuje ih se prati sa specijaliziranim šamponima, no dobra zamjena su i blagi šamponi (recimo Johnson & Johnson šampon za djecu). Nakon pranja obavezno ih ručno ocijedite (ali pažljivo!) i stavite sušiti.

Beauty Tip: Posvetite se četkicama!
Bazni set četkica

U startu vas moramo upozoriti na sve negativne stvari vezane uz neodržavanje četkica - možete si jako naškoditi. Ako ih ne perete redovno izgubit će kvalitetu kakvu su imali na početku jer neće moći dovoljno dobro nanijeti proizvod, također mogu se u njima zaleći mnoge bakterije radi kojih možete dobiti akne.

Kao šećer na kraju, ostavili smo jednu zgodnu vijest! Krajem ožujka u prodaju dolazi mali set make up četkica od tvrtke Essence u prekrasnim pastelnim nijansama. Set sadrži i uvijač za trepavice i spužvice za sjenilo, spužvu za kamuflažu, dvije različite četkice za pudere i još štošta drugo! Vjerujemo da će se u to isplatiti uložiti.

Beauty Tip: Posvetite se četkicama!
Essence kolekcija četkica