Beauty hit sezone: Kako naglasiti jagodice u tri koraka?

| Beauty |

Beauty hit sezone: Kako naglasiti jagodice u tri koraka?
Konturiranje jagodica u samo tri koraka!

Svaka YouTube vloggerica savladala je konturiranje, a sada je i na vama red! Naglašavanje kontura lica predstavili su i mnogi dizajneri na svojim pistama, a savjetuju ih i raznorazni vizažisti jer, kako kažu, brišu godine s lica, daju ne postojeću strukturu licu i svojevrstan karakter. No mnogi griješe korištenjem previše proizvoda, a poanta je zadržati što prirodniji izgled. Sve što vam treba su u stvari: Bronzer (dva tona tamniji od boje lice i obavezno matirani), rumenilo (ružičasto će pasati uz srebro/zlato, a za druge nijanse birajte i blago bakreno/ružičasto) i highlighter (na temelju tipa kože (hladno/toplo) odaberite sjaj). Prvo morate nanijeti podlogu na lice (bilo da koristite primer pa puder ili BB kremu), a zatim pratite sljedeće korake.

Kist nakošena ruba (tzv. angled brush) "umočite" u bronzer i uvucite jagodice. Po ovoj zamišljenoj crti ćete povući liniju koja staje otprilike 2 cm prije usnica. Zatim tu liniju sjenčajte i nijansirajte (tzv. blending) od crte prema gore dok ne izgleda prirodno.

Beauty hit sezone: Kako naglasiti jagodice u tri koraka?
Kim Kardashian je najpoznatija po svojem vrsno konturiranom licu

Sljedeći korak je rumenilo koje ćete kružnim pokretima stopiti s jabučicom vašeg obraza. Ovaj korak radite pažljivo i držite kist na jednoj distanci od nosa.

Zadnji potez je onaj s highlighterom. Koristite se sljedećim trikom da biste našli savršeno mjesto za njegovo nanošenje. Postavite prst ispod obrve, s vanjske strane oka, i lagano vucite prst po licu dok ne osjetite početak jagodičnih kosti. Točno na njihovom početku trebate nanijeti highlighter! Nanesite ga kistom u liniji i ponovno nijansirajte kako bi izgledao kao nešto jači prirodan sjaj lica.

Konturiranje je u stvari samo praksa - što češće to radite, bolje ćete znati naglasiti svoje lice, a uz jagodice ćete vjerojatno naglašavati i čelo, nos, vilicu i još štošta. Pokušajte ove trikove već pri prvom šminkanju, garantiramo vam da kada vidite što konture rade vašem licu, nećete ih moći prestati raditi.

Beauty hit sezone: Kako naglasiti jagodice u tri koraka?
Konturiranje daje strukturu licu i briše godine!