Apple konačno predstavio novi iPad Air i iPad mini

| Tech |

Apple je u San Franciscu predstavio nove modele svojih tableta, ali i novi operativni sistem Mavericks koji je potpuno besplatan i dostupan svim korisnicima Apple računala. Apple se na konferenciji najprije pohvalio uspjehom iOS-a 7, na koji je prešlo već 67 posto Appleovih korisnika. Također, istaknuto je da korisnici jako vole iTunes Radio, kojeg je pohvalio glazbenik Justin Timberlake koji je svoj album predstavio upravo na iTunes Radiju. Naime, iTunes Radio sluša 20 milijuna korisnika, a do sada je preslušano otprilike milijardu pjesama. Apple, se pohvalio i brojkom od milijun aplikacija na App storeu i 60 milijardi downloada aplikacija.

Tim Cook izjavio je da je iPad jako popularan i da je do sada prodano 170 milijuna primjeraka tog popularnog Appleovog tableta. Među ostalim predstavljen je novi iPad Air, najmoćniji Appleov tablet do sada. Ovaj tablet je tanji, lakši, brži i mnogo snažniji od svojih prethodnika. U njemu se nalazi A7 čip, a uz 64-bitni procesor tu je i dodatni M7. Težak je svega 453 grama i 20 posto tanji u odnosu na prethodni model,a baterija može izdržati deset sati rada. Tablet ima iSight kameru od 5 megapiskela koja snima Full HD video, ali i novu FaceTime HD kameru. Model od 16 GB stajati će 499 dolara i od 1. studenog naći će se naći na tržištu i to u bijeloj i sivoj boji.

Iz Applea su istaknuli i da će iPad mini od sada imati Retina ekran 2048x1536 piksela i snažni A7 procesor. U prodaji će biti od studenog po cijeni od 399 dolara za model od 16 GB, a stari model iPada Mini stajati će 299 dolara. Predstavljeni su i novi MacBook Air, kao i novi MacBook Pro.