Aeroball - futuristički pročišćivač zraka za svaki dom

| Design |

Imate problem u svom domu s neugodnim mirisom i prašinom u zraku? Jan Ankiersztajn iz Poljske upravo je zbog vas osmislio Aeroball, odličan koncept koji je pobijedio na Electrolux Design Labu krajem prošle godine.

Ove kuglice kad ih otvorite pomoću helija odlebde u prostor u kojem pročišćuju zrak, one najjednostavnije rečeno, usisavaju prašinu i neugodne mirise te ispuštaju pročišćeni mirisni zrak. Naravno, dolaze u mnogim mirisima.

Electrolux Aeroball


Male bijeli kuglice izgledaju poput balončića i savršeno se uklapaju u svaki dom kojem daju dozu misterije i budućnosti jer ipak lebde u zraku. Tijekom korištenja loptice su sve punije prašinom i polako se spuštaju, a nakon što se filteri u potpunosti potroše loptice se spuste na zemlju.

Osim toga, ove loptice tijekom dana upijaju sunčevu svjetlost pa tijekom noći svijetle kako se ne bi zabili u njih u mraku. Ova odlična ideja osvojila je prvu nagradu za koncept poznatog Electrolux Design Lab natječaja koji je prije par dana ponovno raspisan za 2013. godinu. Nadamo se da će ovaj koncept zaživjeti!