7 stvari NIKAD nemojte raditi na poslu

| Tech |

Posao

U današnje vrijeme posebno je teško pronaći ravnotežu između posla i života (hvala ti tehnologijo na tome). S obzirom da nas telefoni i računala čine super dostupnima i povezanima u svakom trenutku, često teško prepoznajemo prijelaz kad se trebao brinuti o osobnim stvarima, a kad o poslovnim. Osim hitnih privatnih slučajeva, trebali bismo biti profesionalni barem za vrijeme radnog vremena te dok sjedimo u uredu - ovo je mali podsjetnik o granicama očekivanih od strane naših poslodavaca. Forbes je nedavno objavio smjernice i popis stvari koje nikad ne bismo smjeli činiti na poslu. U nastavku se nalaze, iz naše perspektive, najvažnije stvari koje bismo trebali izbjegavati radi na poslu.

1. Tijekom radnog vremena ne biste se trebali baviti se svojim hobijima i aktivnostima (naravno, mislimo na njihovu organizaciju). 

2. Nemojte pridikovati kolegama na poslu - pokušajte ne biti osoba koju svi izbjegavaju zato jer uvijek morate imati stav i mišljene o svemu. I drugi imaju mišljenja pa se ne razbacuju njima.

3. Nemojte pokretati dodatan posao "sa strane". Naravno, započnite svoj vlastiti posao, ali ne na radnom mjestu za vrijeme radnog vremena.

4. Nemojte tražiti drugi posao dok ste na poslu. To svakako možete činiti i dok ste doma.

5. Ne pričajte otvoreno o legalnim i financijskim pitanjima koji vas muče. Niti se žaliti o vlastitim financijskim problemima koji se ne tiču vašeg posla.

6. NEMOJTE GLASNO PRIČATI NA TELEFON. Jednostavno nemojte.

7. Nemojte ući u romantičnu vezu s vašim nadređenim. To može samo vama učiniti niz komplikacija ako ne bude išlo onim tokom kojim se vi nadate.