Dobro ste čuli, radi se o domaćoj mješavini za instant palačinke koja vam omogućuje tri puta lakšu pripremu i izvedbu palačinki. Ovaj recept predlaže da ih napunite voćem i ispečete, no možete to i izbjeći. Onda vam preostaje samo da ih napunite u maniri finih pariških brasseria - samo s malo šećera u prahu i sa svježim šumskim voćem.
Za mješavinu za instant palačinke trebaju vam sljedeći sastojci:
6 šalica brašna
1 1/2 žličice sode bikarbone
3 žličice praška za pecivo
1 žlica soli
2 žlice šećera
Stavite mješavinu u plastični spremnik i protresite da sve pomiješajte. Ovu mješavinu možete pohraniti i rok trajanja joj je tri mjeseca.
Za mješavinu za instant palačinke trebaju vam sljedeći sastojci:
2 jaja (odvojeno bjelanjci i žutanjci)
2 šalice mlaćenice
4 žlice rastopljenog maslaca
2 šalice "Instant" palačinka mixa (kojeg ste prethodno napravili)
Malo maslaca za podmazivanje tave
2 šalice svježih borovnica, ili za napuniti ih - svježe voće (po želji)
U jednoj zdjeli umutite bjelanjke i mlaćenicu, a u drugoj žumanjke i rastopljeni maslac. Pomiješajte temeljito ove dvije mješavine. U treću zdjelu stavite mješavinu za instant palačinke i na nju izlijte mješavinu žumanjka i bjelanjaka i miješajte dok ne postane konzistentna smjesa, no ne morate se truditi slomiti sve grudice. Zagrijte malo maslaca (ali sasvim malo, ne smije se vidjeti) na tavi i provjerite je li dovoljno vruće tako da kapnete par kapi smjese na tavu. Ako počne pucketati, spremno je. Zatim na tavu izlijte malo smjese i po njoj pobacajte svježe borovnice. Kada rubovi počnu pucketati i tijesto blago pozlati, okrenite palačinke i popecite je još oko 1-2 minute. Dok ih pečete, gotove prekrijte ih komadom aluminijske folije da ostanu tople. Ova mješavina daje vam 12 palačinki.
Dobar tek!