6 razloga zašto je aloe vera najbolja prijateljica vašeg tijela!

| Beauty |

5 razloga zašto je aloe vera najbolja prijateljica vašeg tijela

Ljeto je tu zajedno s opeklinama od sunca koje nikako nisu rijetkost, stoga je veoma važno da vlastitu kožu i kožu vaših najdražih zaštitite od štetnih UV zraka visokokvalitetnim zaštitnim faktorom. Međutim, kada opekline nastanu i zaštitni faktor više ne može pomoći, postoji rješenje koje će vašu kožu revitalizirati i hidratizirati na najprirodniji mogući način – svemoguća čudesna aloe vera.

Aloe veru koristili su već afrički lovci kako bi smanjili lučenje znoja, a već stoljećima ju uzgajamo za zdravstvene svrhe i tretmane ljepote. No za što sve se može koristiti aloe vera?

Koristite je umjesto losiona

Možemo je koristiti nakon tuširanja (u obliku gela) jer ju koža brzo upija i vlaži. Koža postaje napeta, glatka i hidratizirana.

Izjednačava ten

Aloe vera izjednačava ten tako da postaje jednobojan i skladan.

Sprječava nastanak akni

Ova ljekovita biljka sprječava nastajanje akni jer djeluje protuupalno. Smanjuje pojavu ožiljaka i posljedica koje ostavljaju dosadne akne.

Ali i strija!

U svakom slučaju, ova je biljka dobrodošala u prevenciji strija. Aloe vera gel pomiješan s kakao, shea ili kokosovim uljem idealno pomaže pri sprječavanju nastanka strija.

Liječi opekotine od sunca

Aloe vera je učinkovit u liječenju opeklina kože. Aloe vera gel ostavite nekoliko sati u hladnjaku, a zatim hladan gel nanesite na oštećenu i spaljenu kožu. Osjećaj da ste opečeni odmah će nestati-

Koristite ju kao regenerator za kosu

Nećete vjerovati, ali aloe vera gel možete koristiti kao izvrstan regenerator za kosu. Nanesite ga na kosu, pustite nekoliko trenutaka i isperite. Kosa će postati jača, elastičnija i zdrava.