6 najčešćih pogrešaka koje radimo sa sjenilom za oči

| Beauty |

 

6 najčešćih pogrešaka koje radimo sa sjenilom za oči
6 najčešćih pogrešaka koje radimo sa sjenilom za oči

 Sjenilo za oči zvuči kao najlakši dio šminke koji nanosimo. Čini se vrlo jednostavno: uzmete sjenilo, nanesete ga na kapak i gotovi smo, zar ne? Da je bar tako jednostavno.

U stvarnosti, potrebno je ipak malo više tehnike. Kako nikada nismo uzeli tečaj šminkanja, često nam se potkradaju pogreške. Plus: trgovine su prepune različitih proizvoda među kojima se ne snalazimo, a YouTube vrvi tutorijalima od kojih ne znamo ni gdje započeti. Ali bez straha, danas vam donosimo listu od 6 najčešćih pogrešaka koje radimo sa sjenilom - i kako ih riješiti! 

Pogreška br.1 - Pokušavamo upariti nijansu sjenila s bojom očiju

Možda vam se čini logičnim upariti nijansu sjenila za oči s vašom bojom očiju - uostalom, kako bi to moglo biti krivo? To je ista boja! Ali ako želite da vam oči posebno zablistaju i istaknu se, trebate postići neki element kontrasta s bojama.  

M∙A∙Cnificent Me: Eye Shadow x 9
M∙A∙Cnificent Me: Eye Shadow x 9

Pogreška br.2 - Nanosimo korektor prije sjenila za oči

Kada nanesete korektor ispod očiju prije sjenila na oči, možete biti sigurni da će vam se sav ekstra prah sjenila koji eventualno padne, zalijepiti na korektor ispod oka. I onda morate brisati šminku i sve ispočetka. Predlažemo da prvo nanesete kompletnu šminku na oči, a tek onda dovršite makeup na licu.

Od sada i u Hrvatskoj možemo kupiti genijalnu The Balm kozmetiku
Put A Lid On It primer za sjenilo 149,90 kn

Pogreška br.3 - Koristimo tekući puder kao zamjenu za bazu za sjenilo

Iako je vrlo jednostavno usputno ga nanijeti i na kapke, tekući puder nikako ne može služiti kao baza za sjenilo. Neće se toliko dobro držati kao što bi se baza za sjenilo držala na vašim kapcima te će se kroz dan razdvojiti i učiniti vaše oči umornima, a sjenilo neurednim.

Pogreška br.4 - Koristimo aplikator sa spužvicom

Velika većina paleta sjenila dolazi s malim aplikatorom sa spužvicom kojim je jednostavno nanijeti sjenilo "u prolazu", ali njime definitivno nećete postići savršeno izblendani look kojem trebate težiti. Radije investirajte u dobru četkicu za blendanje sjenila kojom ćete postepeno nanositi i blendati sjenilo te postići predivan eye look.

Dior Professional Finish Medium Eyeshadow Brush 
Dior Professional Finish Medium Eyeshadow Brush 

Pogreška br.5 - Ne blendamo dovoljno

Svi vole izgled dobro konturiranog oka. Koristeći jednu ili dvije boje na kapku i onda drugu ispod obrve dodati ćete dubinu i strukturu vašem oku koja je savršena za besprijekoran i zavodljiv look. No, kad zaboravite dovoljno blendati i ostaviti oštre linije između svake boje - izgledat će više neuredno nego seksi. 

Pogreška br.6 - Nanosimo previše sjenila na donji kapak

Kada nanosite sjenilo na donji kapak jako je važno pripaziti da ga ne razvuče previše prema dolje jer ćete tako izgledati umorno i postići obrnuti efekt od željenog.