6 grešaka koje radite s peglom za kosu

| Beauty |

6 grešaka kojih radite s peglom za kosu
Prestanite raditi 6 kroničnih pogrešaka pri ravnanju kose

Savršeno ravna kosa je samo ona iz frizerskog salona, no jedino što možete je nadati se da ste pronašli idealnu peglu za kosu. Za početak, savjetujte se sa svojim frizerom jer će vas on moći usmjeriti prema najboljoj marki pegle, ali i idealnom modelu za vas.

No koje greške radite? Donosimo vam ljestvicu 6 grešaka kojih zasigurno radite sa svojom peglom.

1) Ne koristite sprej za zaštitu od topline - Ako još uvijek ne posjedujete sprej za zaštitu od topline, kao da sami prizivate štetu! Obavezno nabavite sprej za zaštitu od topline jer će vam nad kosom bdjeti kao anđeo čuvar. Ima ih svaki brend i nisu skupi, a zaista čine čuda. Na počešljanu i vlažnu kosu pošpricajte sprej za zaštitu od topline te tek onda koristite sprave za oblikovanje frizura.

2) Koristite ju na najnižoj toplini - Vjerojatno imate tipično krivo mišljenje "Ako stavim temperaturu na najniže, kosa mi se sigurno neće jako oštetiti", a u stvari, srednja i visoka temperatura su sasvim u redu za vašu kosu, posebice ako vam je kosa čvrsta i gusta. Ako stavite najnižu temperaturu, vjerojatnije je da nećete postići željeni rezultat na prvu pa ćete morati ponavljati proces više puta na istom pramenu što ga zatim višestruko oštećuje. Radije stavite na jaču temperaturu i napravite jedan pramen od prve.

3) Povlačite peglu prema dolje pri ravnanju kose - Pretpostavljamo da i vi ravnate kosu na sljedeći način - pramen potežete ravno uz lice, prema dolje. Vjerovali ili ne, ovo je sasvim krivo. Na ovaj način gubite ikakav volumen u kosi i kosa će vam padati ravno i beživotno uz lice. Međutim, ako uzmete pramen kose i ravnate ga u zrak (znači od lica), dobit ćete volumen, a kosa će vam svejedno biti ravna. Isprobajte ovu taktiku!

6 grešaka kojih radite s peglom za kosu
Obavezno koristite sprej za zaštitu od topline

4) Ne koristite četku - Ravnate li kosu bez četke, morat ćete više puta ponavljati proces jer vam se kosa sigurno neće jednako dobro izravnati. Upravo zato, koristite četku prije samog ravnanja; Pročešljajte dobro svaki pramen prije nego ga izravnate, i rezultat će biti izvrstan već na prvi potez.

5) Ne dopuštate kosi da se ohladi - Izravnate kosu i svežete je u rep, a kada ga raspustite kosa vam nije ravna, zašto? Toplina je ta koja oblikuje kosu, no zrak je onaj koji osigurava frizuru. Kada vam se kosa ohladi do kraja, tek tada poprima finalni oblik željene frizure, zato ne prekidajte proces vezanjem kose ili sličnim postupcima.

6) Ne čistite peglu za kosu - Svi proizvodi (pa i navedeni sprej za zaštitu od topline), ostaju na vašoj keramici tj. metalu od pegle za kosu. Svaki puta kada upalite peglu, ti proizvodi će se paliti i ostajati na vašoj kosi. Morate čistiti peglu, po mogućnosti jednom tjedno i to tako da je samo obrišete vlažnom krpicom. Kosa će vam biti zahvalna!

6 grešaka kojih radite s peglom za kosu
Nemojte preskočiti ni čišćenje pegle