5 namirnica koje imaju više proteina od jaja

| Beauty |

Razbijte 5 loših fitness navika
Pratite naših 5 savjeta i dostignite bolju formu prije

Pretpostavljamo da ste ovaj članak otvorili jer trenirate ili vježbate, a svi znamo koliko je bitan protein u tom periodu. Tada se opskrbljujete ne samo proteinskim prahom, već i živim namirnicama poput piletine i puretine, tune, svježeg sira i naravno, jaja.

Jaja se smatraju kraljem proteina, a s obzirom na to da kuhano jaje ima čak 6 grama proteina to nas ni ne čudi. No vjerovali ili ne, postoji mnoštvo namirnica s više proteina nego što ima jaje. Mi vam neke od njih donosimo u nastavku.

1) Sušena spirulina – Ova alga ima čak 8 grama proteina u dvije jušne žlice, a idealna je njena sušena verzija jer ima samo 40 kalorija. Koristite je kao začin na svojoj salati ili na prženom povrću.

2) Pržena soja – Četvrtina šalice pržene soje ima 15 grama proteina, uz mnoštvo vlakana i kalija. Svakako je uključite u svoju mješavinu žitarica za grickanje!

5 hrana koje imaju više proteina od jaja
Jaja

3) Grčki jogurt – Najobičniji nemasni grčki jogurt ima nevjerojatno puno proteina – jedna posudica koju kupite u supermarketu ima čak 18 grama proteina i samo sto kalorija. Zasladite ga šumskim voćem ili zaledite pa jedite kao sladoled; Grčki jogurt je genijalan!

4) Gruyere sir – U 29 grama ovog švicarskog sira nalazi se nešto više od 8 grama proteina i 117 kalorija, ali nemojte pretjerati s njim.

5) Sušene sjemenke bundeve – Poznate su po velikoj količini magnezija, ali sadrže i mnoštvo proteina. U jednoj četvrtini šalice sušenih bundevinih sjemenki nalazi se 10 grama proteina.

5 hrana koje imaju više proteina od jaja
Spirulina