5 jednostavnih savjeta za što kvalitetniji san

| Lifestyle |

@vilmap
@vilmap

 Dobar i kvalitetan san ključan je za početak još boljeg dana. Na kraju krajeva, ne kaže se bez veze da nema ništa gore nego "ustati na lijevu nogu". Kako vam loš san ne bi bio razlog zašto ste neproduktivni, nervozni ili umorni kroz cijeli dan, donosimo 5 jednostavnih savjeta koji će vam pomoći popraviti kvalitetu sna i iskoristiti sve njegove beneficije. 

1. Isključite se - Neka vrijeme prije spavanja bude ono vrijeme kada ste posvećeni samo sebi. Isključite svu tehnologiju oko sebe i posvetite se opuštanju uma i tijela. Umjesto da gledate u ekran, radije pročitajte knjigu ili slušajte glazbu.

2. Vježbajte - Ali nikako nemojte pretjerati! Lagana meditacija ili joga idealan su način kako pripremiti tijelo i um za ono što dolazi - dubok i kvalitetan san.

Joga

3. Održite rutinu - Stvorite naviku odlaska u krevet i ustajanja u relativno isto vrijeme svakog dana, čak i vikendima, kako ne biste previše kvarili svoj bio ritam.

4. Pijte vodu - Čaša vode prije spavanja održat će vaše tijelo hidratiziranim kroz cijelu noć (što je jako važno ako spavate s upaljenim grijanjem ili klimom) i u isto vrijeme riješiti vaše tijelo nepotrebnih toksina.

5. Nosite čarape - Toplina će pojačati cirkulaciju cijelog tijela, a sniziti unutarnju toplinu tijela, zbog čega ćete bolje spavati.