45 kvadrata dovoljno je za savršen dom

| Design |

Ovaj mali stan na dvije etaže nalazi se u kamenoj zgradi u srcu povijesnog centra Bordeauxa u Francuskoj. "Izazov ove obnove bio je dizajnirati mali prostor u kojem će sve funkcije većeg stana pronaći svoje mjesto", izjavili su arhitekti biroa L'ateliera Miel.

Glavna prednost ovog stana od 45 kvadratnih metara je njegova velika količina svjetline - mali dom ima čak deset prozora zbog čega se lako iskorištavaju prednosti svih orijentacija (sjever, jug, istok, zapad). Nadograđeni podovi i drvene police od drva kestena pridodaju toploj atmosferi koja vlada u stanu.

L’atelier miel

Sve životne funkcije koje uključuju mjesto za rad, blagovanje i spavanje, kreativno su organizirane na različitim razinama. Čim uđete u stan privući će vas polica s knjigama koja se nalazi uz jedan od zidova podignuta na podiju. Ova platforma može se koristiti kao radna površina, ormar za pohranu i čitaonica. Možete li vjerovati da nekoliko jastuka i svjetiljka mogu stvoriti takvo ugodno utočište za čitanje?

Suprotni zid graniči s praonicom rublja i stepeništem s integriranim mjestom za pohranu. Kuhinjski otok dostupan je sa svih strana zbog čega je ovaj stan posebno svestran. Na katu ćete pronaći kupaonicu i spavaću sobu koja je dovoljno velika za bračni krevet i komodu.

L’atelier miel