4 najseksi proljetne frizure i kako ih napraviti

| Beauty |

Odvažite se na jednu ove 4 seksi proljetne frizure
Odvažite se na jednu ove 4 seksi proljetne frizure

Kaže se da s proljećem hormoni polude... Nije li to onda izvrsno vrijeme za neke promijene? Sigurno je.

Što žene najčešće mijenjaju da bi se osjećale bolje? Upravo kosu! Rene Inglese, vlasnica poznatog zagrebačkog frizerskog salona Rene kaže da žene dolaskom sunca najčešće mijenjaju upravo frizure. Kao da se probude. Žele promjene. Neke manje, neke više, neke žele totalnu promjenu, a neke samo odrežu šiške, promjene stranu razdeljka ili nijansu boje kose, ali kako bismo se bolje osjećale, svaka promjena je dobrodošla!

Neke žene uživaju u mijenjanju izgleda frizura svakih nekoliko mjeseci, no neke strepe od frizera. Na kraju krajeva, kosa je samo kosa i sve da vam se nova frizura ne svidi, kosa će ponovno narasti, a jednako tako možete vratiti i staru boju kose.

Celebrityji nam već posljednja dva mjeseca pokazuju kako se odvažnost ipak isplati, jer njihove proljetne frizure izgledaju itekako fora. Ono što moramo naglasiti je kako će se nositi kratke i srednje dužine kose, a izgleda da duga i vrlo duga kosa s toplijim danima odlaze u zaborav. Jednako tako, svježina se unosi dinamikom i teksturama pa vam vaša "beživotna" ravna kosa više neće prolaziti ni pod "okej". Najpopularnije frizure sezone su teksturirani bob/lob, asimetrični pixie, frizura s nemarnim francuskim štihom i šiškama te lob s dramatičnim razdjeljkom na stranu, a u nastavku saznajte kako ih napraviti.

1) TEKSTURIRANI BOB/LOB 

Odvažite se na jednu ove 4 seksi proljetne frizure
Kim Kardashian

Bob i njegova duža verzija, lob, jedne su od najatraktivnijih frizura sezone. Nakon što se ošišate do vilice ili do ključne kosti (želite li više dinamike ošišajte se "repasto"), nabavite dobar šampon i serum za volumen kose. Pri stiliziranju ove frizure postavite razdjeljak na željeno mjesto te nanesite spomenuti serum, dok vam kosa nije do kraja osušena. Zatim Figarom (ili tankom peglom) uvrnite sredinu pramenova, dok ćete vrh i kraj ostaviti ravnima, te kad prođete cijelu kosu, prstima prođite kroz kosu i lagano je raščešljajte kako biste dobili lepršave, voluminozne i naoko nemarne kovrče.

2) ASIMETRIČNI PIXIE

Odvažite se na jednu ove 4 seksi proljetne frizure
Rita Ora

Na ovako kratku frizuru brzo će se odlučiti samouvjerene djevojke, ali i one pravilnih crta lica. Asimetrični pixie kraći je s jedne strane, dok je s druge poprilično duži i spontano pada preko lica. Ovu frizuru možete nositi teksturirano i pomalo raščupano, ili zalizano na iza. Zalizani pixie radi se jednako poput zalizane duge kose (uz puno laka za kosu!) dok teksturirani napravite na sljedeći način; Na suhu kosu nanesite lak za kosu srednje jačine, a zatim peglom za kosu ili Figarom stvorite nekoliko valova po kosu te ih zabacite u suprotnu stranu od one na kojoj su stajali te nanesite vosak ili serum za volumen, kako bi vam ostala upravo takvom kakva tada izgleda još dugo tijekom dana/večeri.

3) FRANCUSKI NEMARAN ŠTIH SA ŠIŠKAMA

Odvažite se na jednu ove 4 seksi proljetne frizure
Dakota Johnson

Francuskinje uvijek imaju zavidno lijepu i prirodno sjajnu kosu koja ima taj nemaran "ne češljam se, ali sam svejedno savršena" chic izgled. Ovakva frizura također će se izvrsno uklopiti u trend 70-ih koji je sada nezaobilazan. Za ovu frizuru trebate imati srednje dugu kosu i šiške koje vam sežu skoro do očiju, koje ćete kasnije lako stilizirati ravno ili na strane lica. Za idealnu nemarnu frizuru sušite šiške tako da kroz njih prolazite prstima gore-dolje, dok nisu sasvim suhe, a za ostatak kose koristite debelu četku s kojim ćete napraviti tipičan "blow dry". Za kraj, pošpricajte kosu s lakom za kosu srednje jačine.

4) LOB S DRAMATIČNIM RAZDJELJKOM

Odvažite se na jednu ove 4 seksi proljetne frizure
Margot Robbie

Lob s dramatičnim razdjeljkom najlakše se stilizira odrežete li jednu stranu kose kraće, dok drugi dio ostaje mrvicu duži. Ova frizura nekim djevojkama neće stajati toliko "lako", jer im kosa može prirodno padati preko lica (radi tipa kose i načina rasta kose), no uz puno ekstra jakih proizvoda za kosu trebali bi je uspjeti zadržati u željenom položaju. Za frizuru poput Margot Robbie na Oscarima, na mokru kosu nanesite serum za volumen i osušite je na ravno četkom za kosu. Poslije toga izravnajte kosu dodatno peglom za kosu, narihtajte razdjeljak i pošpricajte laganim lakom za kosu - ili po potrebi dodajte još seruma i jačeg laka za kosu.

Ako ipak sami niste takav stručnjak za kosu i ne osudite sami eksperimentirati, a želite make over kose, posjetite neki od boljih frizerskih salona. Proljeće je vrijeme kada si moramo dopustiti da malo više mislimo na sebe! Naša preporuka je da se prepustite u sigurne ruke stručnjaka poput Rene Inglese, Marine Žgajner, Martine Horvat ili Mateje Grgić iz frizerskog salona Rene u Vlaškoj 40, nećete pogriješiti.