10 kratkih za: Zorana Aragovića

| Lifestyle |

Zoran Aragović, poznati hrvatski dizajner
Zoran Aragović

Poznati hrvatski modni dizajner Zoran Aragović, iako samozatajan i medijski previše ne ekponiran, ali svakako vrlo zanimljiv, interesantan i šaren, otkrio nam je u Wall.hr intervjuu "10 pitanja za: Zorana Aragovića" što momentalno radi te kako se najbolje odmara i relaksira ljeti. 

 1. Gdje ćete se odmarati ovo ljeto? (Ili ste se već odmarali?)
Ovo ljeto ću posjetiti Rab ili Brela, na odmor uvijek idem u kolovozu tako da ću odlučiti u posljednji tren konačnu destinaciju.


2. Vaš idealan odmor je:
Idealan odmor je usamljena plaža, dobra knjiga i glazba što dalje od buke i velikih gužvi jer se tako najkvalitetnije opuštam i punim baterije za obveze u jesen.


3. Volite li više ljetovati u Hrvatskoj ili u inozemstvu?
Do sada sam ljeta provodio u Hrvatskoj no niti inozemstvo nije isključeno, možda sljedeće godine... Ako se odlučim na ljetovanje izvan Hrvatske volio bih otići na neko egzotično putovanje.


4. Koje vam je najljepše mijesto u Hrvatskoj, a koje u inozemstvu u kojem ste bili/boravili?
Volim naše južne otoke poput Hvara ili Brača i najčešće i provodim ljetni odmor što južnije. A što se tiče inozemstva, iako ne putujem ljeti volim uvijek posjetiti London, taj grad me kreativno inspirira.


5. Volite li više aktivan ili pasivan odmor?
Aktivan u smislu bavljenja nekim sportom ili slično ne volim, nisam taj tip, ali isto tako ne mogu po cijele dane ležati na plaži i ne raditi ništa tako da me vesele duge šetnje kao način rekreacije.


6. Volite li se sunčati (pržiti) na suncu ili preferirate hlad?
S obzirom da sam tamnije puti vrlo brzo dobijem boju tako da se ne pržim puno na suncu, a i primjetio sam da posljednjih nekoliko godina sunce je sve jače i jače. Treba u takvim situacijama razmišljati i o zdravlju tako da je umjerenost najbolje rješenje.


7. Čitate li knjige na odmoru? Koju/e ćete čitati/ste čitali ovo ljeto? Koji Vam je omiljeni ljetni CD?
Osim dnevne štampe koji volim prelistati čisto da budem u toku s političkim zbivanjima (haha), pročitam i neka laganija komercijalna štiva i tu nisam pretjerano izbirljiv. Bitno mi je da to nisu neke modne novine ili tekstovi jer se želim tih dva tjedna isključiti iz takvih tema. Ako se radi o galzbi za opuštanje odna je to Erykah Badu, Sade ili neka dobra ambient-lounge kompilacija, a ako se radi o večernjim provodima, onda to je komercijalna klupska glazba.


8. Što najviše volite jesti i piti tjekom ljeta?
Po ljeti obožavam piti domaći mamin sok od bazge s limetom i mentom te puno puno vode, to mi je najviše osvježavajuće i najzdravije, a što se tiče hrana puno voća i povrća te piletina na milijun načina.


9. Što volite raditi ljeti? Skijate li na vodi, surfate, plivate, plovite, igrate li picigin, vozite li bicikl, planinarite li, trčite, šetate se, kartate li, uživate li u zalazu sunca, plešete, pjevate, posjećujete li događanja, predstave, koncerte, ljubite li?
Surfam internetom, pjevam i plešem dok vozim bicikl, šećem, a i ljubljenje je idealna ljetna rekreacija.


10. Koja je Vaša formula za realizaciju uspješnog ljetovanja u ova krizna vremena?
Pa bitno je da svatko od nas ljeto iskoristi za nekakav vid odmora pa ne mora to nužno biti niti odlazak na more, godišnji domor treba iskorititi za opuštanje i uživanje u dobrom društvu kako bi napunili baterije pozitivom za jesenske obveze.