10 kratkih za: Sandija i Ilinu Cenov

| Lifestyle |

Sandi Cenov, naš poznati pjevač kojeg krasi titula vječnog romantika što najbolje zna njegova prekrasna supruga Ilina, pravnica i blogerica, ljeto kao i uvijek provodi polu-radno. Uz brojne gaže po Jadranu, ali i van naše države ipak uspijeva provoditi zabavne ljetne dane sa svojom obitelji, suprugom Ilinom, kćeri Zarom i sinom Mikulom, a za Wall.hr oboje su otkrili gdje ljetuju i što trenutno čitaju.

1. Gdje ćete se odmarati ovo ljeto?

Sandi: Odmor, koji nam svima itekako treba, kao i prošlo ljeto, provodimo u Stanićima, malom i mirnom mjestu pokraj Omiša.

Ilina: Trenutno smo u Stanićima, malom, mirnom mjestu pored Omiša. Kao i svako ljeto, Sandiju će biti radno, tako da će iz naše ljetne baze odlaziti na gaže. Moj plan je odmor i skupljanje zanimljivih tema za lifestyle blog, koji imam s prijateljicama, "Cimet i bijela cokolada"...

2. Vaš idealan odmor je:

Sandi: Kućica uz more, terasa s roštiljem i goleme količine sunca i mora.

Ilina: Idealan odmor za mene je odmor u kamenoj kući u Gornjoj ulici, u centru grada Raba. Idealan spoj mora, mira, kulture i ljepote...

3. Volite li više ljetovati u Hrvatskoj ili u inozemstvu?

Sandi: Apsolutno sam za Hrvatsku. Svjetski sam putnik i tvrdim da ljeto nigdje nije ljepše...

Ilina: Ljetni odmor uvijek provodimo u Hrvatskoj, Jadran je prepun turističkih bisera.

4. Koje vam je najljepše mijesto u Hrvatskoj, a koje u inozemstvu u kojem ste bili/boravili?

Sandi: Najljepši su mi naši otoci, ali nažalost zbog mojih konstantnih odlazaka na ljetne svirke, to je neizvedivo za mene na duži period. A vani, a opet blizu nas su Dolomiti, gdje već nekoliko godina odlazim na svom Harleyu usred paklenih vrućina, da se malo osvježim planinskim zrakom.

Ilina: U Hrvatskoj - opet izdvajam Rab... Što se tiče inozemstva, posebno mi je u lijepom sjećanju ostalo putovanje motorom u Lugano, ljeti prije 3 godine. Vožnje motorom oko jezera Lugana i Coma, vraćanje kući preko Alpa, nevjerojatni alpski krajolici, nezaboravi Passo Stelvio... Nezaboravno!

5. Volite li više aktivan ili pasivan odmor?

Sandi: Pasivan. Odmor je odmor. Fjaka i sve četiri u zrak...

Ilina: Uz dvoje djece od 4 i 7 godina pasivan odmor ne postoji! Uvijek plivamo, ronimo, skačemo, a ako je loše vrijeme na repertoaru su šetnje! Posebno se volimo zaputiti plažom u Stanićima, u smjeru Makarske pa tako proći dva, tri kilometra u potrazi za sladoledom!

6. Volite li se sunčati (pržiti) na suncu ili preferirate hlad?

Sandi: Izbjegavam prženje, čak preferiram boraviti u kući između podne i 16-17 sati.

Ilina: Uvijek hlad, taman ako to znači da ću se skupiti u hlad koji baca moj prastari, ogromni slamnati šešir! Već godinama sam vjerna ulju za sunčanje od Aromatice, a za navečer koristim njihov kakao maslac.

7. Čitate li knjige na odmoru? Koju/e ćete čitati/ste čitali ovo ljeto?

Sandi: Oboje, i moja supruga Ilina i ja čitamo poslije ručka, dok klinci spavaju. Trenutno čitam Autoportret s torbom Semezdina Mehmedinovića.

Ilina: S obzirom da pišem recenzije knjiga za portal "Najbolje knjige", uvijek nosim hrpu knjiga sa sobom. Trenutno čitam odličan roman britanske spisateljice jamajčanskih korijena Andree Levy "Long song", o ropstvu na Jamajci...

8. Što najviše volite jesti i piti tijekom ljeta?

Sandi: Ribu na gradele, malo vina i nema dalje...

Ilina: Za ljetnu spizu imperativ je lagano i brzo! Sve što može završiti na gradelama prolazi! Osim toga, dok je svježe rajčice i bosiljka i brzi umak će za tren biti na stolu, malo tjestenine, salate.., mmmm Od pića uživam u vodi i mineralnoj vodi s par kapi limuna! Najbolje za žeđ!

9. Što volite raditi ljeti, što vas posebno veseli, koju muziku slušate? Ilina, kad se pakirate jel znate što točno treba ponijeti ili natrpate gomilu nepotrebnih stvari poput svih drugih žena?

Sandi: Osim puno kupanja, ljeto je idealno i za pisanje pjesama... Vožnju na motoru... Upravo slušam nenadmašnog Roda Stewarta i njegov Unplugged album...

Ilina: Ljeti volim što više boraviti u prirodi, ako sam u Zagrebu, to su Medvednica i gradski parkovi, ako sam na moru uživam u moru, kupanju i šetnjama s klincima, mirisima i okusima Jadrana, miru. Naravno, dobra knjiga je must have, jos ako uleti kakav koncert ili predstava... Savršenstvo! Ljeti uvijek slušamo radio, ali ne bih mogla odoljeti Bruceu Springsteenu i njegovim baladama!  Za ljetovanje je kofer uvijek reduciran. S obzirom da ljetujemo u mjestu koje bi gotovo moglo ponijeti epitet robinzonsko i ne treba mi puno odjeće. Naravno, uvijek ponesem nekoliko "poštenih" komada odjeće, za slučaj da negdje odemo... Usprkos teškoj redukciji, auto je ipak, nekim čudom, pun k'o šipak!

10. Koja je Vaša formula za realizaciju uspješnog ljetovanja u ova krizna vremena?

Sandi: Skromnost. Uživati u onom što je besplatno. Moru, suncu, poljupcima, druženju...

Ilina: S obzirom na krizu, uživanje u malim stvarima je više no ikad prestalo biti floskula i postalo itekako stvarno i potrebno... Otvorite oči, mnoge besplatne stvari samo čekaju iza ugla. Primjerice, popesti se na obližnje brdo ili čak prošetati gradskim parkom, pružaju izuzetno zadovoljstvo, samo ako otvorimo oči prema njima...

Za kraj uživajte u Sandijevoj novoj pjesmi Tvoj prijatelj i zabavnom spotu u kojem se kriju mnogi poznati poput Janka Popovića Volarića.

Sandi, Tvoj prijatelj