10 kratkih za: Anitu Dujić

| Lifestyle |

Anita Dujić

Prekrasna manekenka, glumica i modna blogerica popularnog modnog bloga "ChinaSoulMate" i jedna od najbolje odjevenih Hrvatica, Trogiranka sa stalnom adresom u Zagrebu, Anita Dujić ispričala nam je kako zamišlja svoj idealan godišnji odmor i kako se najbolje opušta...

1. Koji su vam planovi za ovo ljeto, gdje ćete se odmarati/ili ste se već odmarali i hoćete li ga provesti većinom radno ili se planirate zaista odmoriti?

Ovo ljeto ću provesti većinom radno i to dijelom u Zagrebu, dijelom u Dubrovniku. Vrijeme za odmor će biti kratko i to tek tamo u drugoj polovini kolovoza.

2. Kako zamišljate vaš idealan odmor?

On, dobra knjiga, plaža na osami, bez mobitela, uz osvježavajuće piće.

3. Volite li više ljetovati u Hrvatskoj ili u inozemstvu i koje vam je najljepše mjesto u Hrvatskoj, a koje u inozemstvu u kojem ste bili/boravili?

Ljeto najviše volim provesti na Jadranu jer je toliko predivno, a i svake godine se ima nešto novo za istražiti. Vis i Trogir su mi dva najdraža mjesta na Jadranu, a u inozemstvu je to Hong Kong i Cape Town.

4. Jeste li više za aktivan ili pasivan odmor i što najviše radite ljeti? Skijate li na vodi, surfate, plivate, plovite, igrate picigin, vozite bicikl, planinarite, trčite, šetate, kartate, uživate li u zalazu sunca, plešete, pjevate, posjećujete li događanja, predstave, koncerte, ljubite li?

Volim određenu dozu i jednog i drugog. No, ono što mi je najbitnije je skupiti energiju za projekte koji dolaze. Dakle, na odmoru se volim dobro odmoriti, ali i istražiti neko novo mjesto na kojem nisam nikada bila. Obožavam plivati, pa na moru idem i dva puta dnevno na plažu.

Anita Dujić
Anita Dujić

5. Volite li se sunčati ili preferirate hlad?

Imam jako zahvalnu kožu koja nikada ne crveni od sunca, pa se volim sunčati, ali umjereno i naravno, uz kremu sa zaštitnim faktorom.

6. Kada se pakirate za ljetovanje, ponesete li i što vam treba i što vam ne treba ili znate spakirati točno ono što vam treba?

Kako sam od 15 godine bila većinom na putu, naučila sam se funkcionalno/ekonomično pakirati. Uvijek spremim točno ono što mi treba, jer ne volim nositi previše prtljage sa sobom.

7. Čitate li knjige na odmoru? Koju/e ćete čitati/ste čitali ovo ljeto?

Knjige čitam uvijek, a na odmoru posebno, jer me relaksiraju. Ovo ljeto u mojim rukama će se naći Danielle Trussoni: Angeologija, Lodro Rinzler: Buddha ulazi u bar  te britanski Vogue.

8. Vaš omiljeni ovoljetni CD je:

Skaut: Blefer.

9. Što najčešće jedete, pijete te pripremate tijekom ljeta?

Ljeti volim laganu hranu pa se na mom jelovniku najčešće nalazi jadranska riba uz puno povrća. Od pića preferiram Mojito, Portonico te sok od bazge.

10. Koja je Vaša formula za realizaciju uspješnog ljetovanja u ova krizna vremena?

Birati ne toliko razvikana mjesta, koja su uvijek i povoljnija opcija.