Nova Facebook tipka “Listen” od sada na stranicama izvođača

| Tech |

Facebook je uveo listen tipku, a u ovih nekoliko dana sve su ga velike svjetske zvijezde prigrlile

Još u rujnu kada je Facebook najavio mnoge promjene, najavljena je i revolucija u konzumiranju medija, glazbe i videa te je bilo evidentno kako je Facebook odlučio postati “one and only” stranica za svoje potrošače. Stranica na kojoj ćete moći pročitati sve što vas zanima, poslušati sve što vas zanima i pogledati sve što vas zanima te na kojoj ćete sa drugima podijelite svoje interese, ali i želje. Očito je da je Facebooku jedan od ciljeva u budućnosti da ne trebate obilaziti druge stranice i portale jer sve što vas zanima možete naći na njemu.  Fraza "Read.Watch.Listen." kojom je predstavljena ova ideja jasno govori Facebookovoj o ideji vladanja medijskim tržištem. Prije ove najave, mnogi su Facebooku zamjerali nepostojanje glazbene platforme i adekvatne mogućnosti za prezentaciju mladih umjetnika.

Iako najavljeno u rujnu, tek je prije nekoliko dana, Facebook konačno uveo neke promjene na ovom polju. Lansirana je nova tipka Listen koja konačno pokreće nešto u smjeru njihovih najava. Ova mogućnost pojaviti će se na fan stranicama glazbenika kako bi postojeći, potencijalni ili budući fanovi mogli trenutno poslušati njihovu glazbu. Ova opcija, povezana je sa  Spotifyem, MOGom i svim ostalim Open Graph aplikacijama. Tako da prije nego uspijete poslušati bilo što biti ćete obaviješteni da vam za to treba nekea od ovih aplikacija.

Nažalost, tipka  “Listen” (slušaj) trenutno nije dostupna putem smartphona i tableta, no pretpostavljamo da je to jedna od stvari koja se nalazi na dugoj “to do” listi vezanoj uz update Facebookovih aplikacija.

U ovih nekoliko dana, brojne su svjetske zvjezde integrirale tipku Listen na svoje Facebook stranice, koliko smo uspjeli vidjeti naše domaće još nisu, a očekujemo da bi ju među prvima mogla ugraditi Severina jer među domaćim izvođačima poznata po svojoj aktivnosti na društvenim mrežama.

Autor: H.R.Datum: 22.4.2012.Foto izvor: screenshot Facebook