Najskuplji USB flash drive na svijetu

| Design |

Magic Mushroom USB

Predstavljajući kombinaciju sofisticiranosti i ljepote u sklopu sa ekskluzivnim dodirom luksuza, švicarska kompanija Shawish zapanjuje svijet bogatog nakita.

Od predstavljanja prvog svjetskog 150-karatnog dijamantnog prstena, pomjerajući granice dizajna, izrade i kvalitete, nastavljaju inovirati i donositi luksuz u svijet tehnologije. Shawish je sada proizveo još jednu luksuznu i skupu novotariju, najskuplji svjetski USB flash drive koji je dio ultra luksuzne kolekcije ''Magic Mushroom Collection''. ''Magic Mushroom USB key'' je najskuplji i najluksuzniji komad obložen dijamantima i dragim kamenjem.

Za one koje vode računa o tome gdje skladište svoje podatke, ovaj nevjerovatan USB podsjeća da visoka tehnologija i luksuz čine odličan duo. Blistavo drago kamenje širom ovog USB-a teško je ukupno 9,18 karata, dok težina rubina iznosi 11,34 karata a safira 11,34 karata.

Cijena od ekskluzivnog proizvoda ovisi o vrsti kamenja i materijala, a njegov kapacitet je 32 GB. Magic Mushroom USB key napravljen je od bijelog zlata, smaragda i bijelih dijamanata iznosi 36.900 , od žutog zlata, dijamanata i rubina cijena je 24.400 te USB okovan rozim safirom i bijelim dijamantima vrijedi 16.500 dolara. 

25.4.2012.

Foto izvor: beautifullife.info