Miljenik Tilde Swinton i Lady Gage na Dreft Fashion Weeku Zagreb

| Fashion |

Tilda Swilton

Zajedno sa dugogodišnjom suradnicom, stilisticom Katie Schillingford Craig je zadužen za styling mega zvijezdi poput Lady Gage, Jessie J, Daisy Lowe, Bjork, Tilde Swinton i Florence Welch.  Kolekcija AW 2012 inspirirana je putovanjima, posebno avioskim letovima i njihovim osobljem - od izblijedjelog glamura sa sredine stoljeća do suvremene britanske stvarnosti. Stoga ne čudi da je Craig oduševljen dolaskom u Zagreb gdje će, nadamo se, pronaći inspiraciju za novu kolekciju. Sam dizajner izjavio je: „Iznimno sam uzbuđen što prvi puta imam priliku posjetiti zemlju o kojoj sam toliko čuo od svojih prijatelja dizajnera u Londonu.  O Zagrebu i Fashion Weeku svi pričaju s oduševljenjem stoga se  nadam se da ću se i ja dobro provesti i predstaviti zagrebačkoj publici.“

Diplomiravši na prestižnom St. Martinsu, 6 uzastopnih sezona dizajnirao je pletivo za Garetha Puigha. Također, bio je dio NewGen programa British Councila koji podupire mlade dizajnere sve do 2012. kada dobiva mjesto u Centre for Fashion Enterprise’s Venture programu.

Craigova specijalnost je pletivo – sofisticirane, zaigrane i elegantne kolekcije s naglaskom na individualnost. Iz sezone u sezonu impresionira publiku pomičući granice dizajniranja pletiva koristeći Kyototex – japanski konac prekriven metalom koji je postao njegovo obilježje u svijetu mode.

Specijalni dio kolekcije je i Swarovski Collective inicijativa gdje se dizajner posebno usredotočuje na integracijiu Swarovski kristala u kolekciji, stvarajući posebne cjeline koji su ne samo ukrašene Swarovski elemenatima već izrađene od njih u cijelosti.

Više o Craigu možete pričati na njegovom webu: http://www.craiglawrence.co.uk/

Autor: S.K.Datum: 28.4.2012.Foto izvor: PR fotke