Radila je za Dior, Galliana, Giles, a sl. tjedan dolazi na DFWZ

| Fashion |

Hermione de Paula definitivno je ime koje ne smijemo zaobići kad pričamo o londonskoj modnoj sceni. Modno iskustvo stekla je radeći za najbolje, samu kremu visoke mode: Christiana Diora, Alexandera McQueena, Johna Galliana i Gilesa. Stoga ne čudi da su joj na listi vjernih klijenata i najljepša žena svijeta Beyonce, te modna ikona Florence Welch.

Hermione je diplomirala na cijenjenom St. Martinsu u Londonu, vlastitu marku osnovala 2008. godine, a najpoznatija je po neobičnim cvjetnim printevima kojima kombinira englesku tradiciju s modernom definicijom feminizma. „Opsjednutnost“ floralnim printevim osigurala joj je i konzultantsku ulogu u luksuznoj kući cipela Nicolas Kirkwood, a 2011. godine imala je i vlastitu liniju cipela unutar imena Kirkwood. Također, dizajnirala je ekskluzivnu liniju ljetnih kimona za popularni ASOS.

Kolekcija s kojom dolazi u Zagreb, „Marguerute's Menagerie“ priča priču o drugoj strani Hermione – mračnoj Loliti. Inspiraciju crpi iz nesvakidašnjih ženskih karaktera, a svaki komad kolekcije sadrži jedinstven touch osobe koja je nosi. Nekonvencionalni cvjetni printevi u kombinaciji sa egzotičnim pticama, ribama i majmunima pokazuju da u Hermioninom ništa nije onako kako se čini. Sama dizajnerica nam je rekla: „Svaka kolekcija novi je izazov, a dolazak u novu zemlju i grad predstaviti je, još i veća odgovornost. Neizmjerno se veselim dolasku u Zagreb i predstavljanju hrvatskom tržištu. Taj dio Europe dio je mog plana širenja, pa je stoga i poziv na renomirani Fashion Week Zagreb bio logičan slijed događaja.“

www.hermionedepaula.com

30. 05. 2012.

Autor: J.M