Kako se dobro provesti u Madridu

| Travel |

Flamenco

Madrid je grad prepun energije, grad koji nikada ne spava i upravo zbog toga, noćni život u Madridu je vrlo raznolik. To je grad koji zaista ima bezbroj kafića, elegantnih restorana u kojim pijanisti sviraju neku dobru notu, tapas barova, koktel barova, klubova, jazz salona, žive muzike, flamenco kazališta i brojne druge atrakcije za svaki ukus i svaku dob. Ovaj treći grad po veličini u Europskoj uniji broji čak 3 milijuna stanovnika a skoro svi vole – noćni život!

Želite li dobro upoznati Madrižane, svakako svratite u lokalne kafiće gdje domaći, tijekom tjedna nakon posla, u društvu prijatelja uživaju u kavi i  cañi (alkoholnom piću od šećerne trske, slično rumu).

Postoji mnogo načina za upoznavanje Madrižana, no naša preporuka svakako je:

  • Posjetite neku od njihovih lokalnih fešta (15-og svibnja obilježavaju festival San Isidra, zaštitnika Madrida, očekuje vas gomila koncerata na glavnom trgu koji završavaju lokalnim pijankama u parkovima)
  • Uživajte u nekom njihovom domaćem jelu (preporuka: Cocido Madrileño - gulaš s tjesteninom, slanutkom, mesom  i povrćem)
  • Nedjeljom obavezno prošetajte el Rastom, najpopularnijim buvljakom
  • Najbitnije: UPOZNAJTE NOĆ

Madrižani, poznati kao vrlo zgodni i temperamentni ljudi, su noćne ptice i želite li ih vidjeti opuštene i vesele prvo popijte puno kave kako biste ih mogli slijediti u njihovim noćnim pohodima. Oni izlaze u 11 navečer i ne vraćaju se do 7-8 ujutro. Kao malu pomoć nabrojat ćemo top 5 noćnih klubova u kojima je dobar provod zajamčen:

  1. Pacha – moderni noćni klub podijeljen na 3 kata jednakog užitka
  2. Ananda – komercijalni klub, ako znate riječi svih pjesama i želite pjevat dok plešete a da vas pritom nitko ne čuje
  3. Kapital – najveći klub u Madridu sa sedam različitih floor-ova na tri kata
  4. Gabana – hotspot za one dubljeg džepa koji vole da se oko njih skakuće, poznato kao okupljalište aktualnih celebova
  5. Fortuny – restoran i klub, za one od 25 do 40 godina

Kao „točku na i“, prije odlaska kući, Madrileñosi će vas odvući na prefini churros (duguljasta peciva okusom slična krafnama) sa gustom vrućom čokoladom...

Onda, kad krećete?

20. 04. 2012.

Fotografije: madrid.com