Coco Rocha tuži Elle Brazil?

| Fashion |

Photoshop na naslovnicama časopisa je standard modne industrije. Međutim, nebrojeno puta su modeli izjavljivali da im pohostoshop smeta i da bi najrađe da ih se prikaže u izdanju bez završnih obrada i rezanja. Tako je i poznata manekenka Coco Rocha prije nekoliko dana na društvenim mrežama progovorila o fotošopiranoj naslovnici za svibanjsko izdanje časopisa Elle Brazil, na kojoj se nalazi upravo ona.

Tražena manekenka je izjavila: ''Kao dugogodišnji model za najpoznatije svjetske modne kuće imam politiku ne skidanja, čak ni polovičnog skidanja na snimanjima. Na nedavnom snimanju za brazliski Elle nosila sam body boje kože ispod prozirne haljine, ali ta fotografija je obrađena i izgleda odnosno pokazuje puno više kože nego što sam htjela i što je dogovoreno. S obzirom da sam dala usmene i pismene direkcije cijeloj ekipi s kojim sam radila ovo snimanje, jako sam razočarana nepoštivanjem istih. Vjerujem da svaki model ima pravo odabrati kako će biti prikazana, odnosno da može donijeti određena pravila na snimanju, nažalost moja su prekršena.''

Pretpostavljamo da postoji mnogo modela koji su iznenađeni ili u najmanju ruku iživcirani kada vide naslovnice za snimanja koja su već odradili, ali ne reagiraju javno kao Coco Rocha. U toj skupini se nalazi i Kate Winslet koja je izjavila da je naslovnica za GQ iz 2003.-e previše obrađena, te da ona tako ne izgleda i što je još bitnije, ne želi tako ni izgledati.

Još nije potvrđeno hoće li Coco tužiti Elle, ali u svakom slučaju podržavamo to što je progovorila o sve većem problemu pretjeranog fotošopiranja, koji prikazuje žene u nevjerovatno umjetnim, mršavim i čak nemogućim izdanjima.

25.04.2012.

foto izvor: elle.abril.com.br