Znate li što znači beauty pravilo 60/30?

| Beauty |

Poslije dugog, napornog dana, čišćenje lica najčešće se svodi na malo vode i nekoliko sekundi trljanja.

Potpuno je razumljivo što želite ubrzati posljednji korak koji vas dijeli od odlaska u krevet, ali malo više vremena ispred umivaonika učinit će vašu kožu znatno blistavijom. To je posebno važno u situacijama kada na licu imate puno šminke.

Kako pravilno očistiti kožu? Primijenite jednostavno pravilo 60/30. Lice čistite odgovarajućim sredstvom 60 sekundi, a zatim ga ispirajte narednih 30.

Dermatolozi smatraju da je jedna minuta dovoljna da u potpunosti uklonite prljavštinu i nečistoću nakupljenu u porama. Temeljno ispiranje tijekom 30 sekundi će osigurati da se ostaci iz sredstva za čišćenje potpuno isperu.

Kada je u pitanju čišćenje lica, veću pažnju poklonite problematičnim područjima sa začepljenim porama, jer ćete tako olakšati njihovo čišćenje i ispiranje.

Predugo ili suviše energično trljanje može oštetiti površinu kože pa je najbolje lice nježno masirati ritmičnim, kružnim pokretima.

U ovisnosti od toga koji točno preparat koristite, kožu možete čistiti svakodnevno ili nekoliko puta tjedno (samo ako se ne šminkate). U oba slučaja, važno je odabrati što prirodnije gelove i pilinge, kako ne bi došlo do prekomjernog isušivanja kože ili alergijske reakcije na neki od sastojaka. Izbjegavajte sve što intenzivno miriše.

Osim redovnog čišćenja lica, jednom tjedno napravite piling. Tako ne samo što ćete dubinski očistiti pore i ukloniti mrtve ćelije, već ćete poboljšati teksturu tena i ujednačiti ga.