Znate li što je curly girl metoda? Saznajte ako želite lijepe i prirodne kovrče u svojoj kosi

| Beauty |

Otkrijte čudotvorno djelovanje curly girl metode

Vaša kosa je bez forme i oblika, beživotna je i ne znate što bi napravili s njom? Curly girl metoda je pravo rješenje za vas.
Ova metoda postala je sve popularnija među zaljubljenicama u kovrče. Ona kosi vrača volumen i lijepe kovrče koje su vjerojatno nestale kao rezultat konstantnog feniranja i peglanja kose. Imate li imalo kovrčavu ili valovitu kosu ova metoda mogla bi vašu kosu "nafrčkati" bez pomoću figara ili pegle.
Curly girl metoda sastoji se od nekoliko koraka. Prvi korak je pranje kose sa šamponom bez sulfata. Drugi korak je nanošenje regeneratora koji, po mogućnosti, u sebi ne sadrže silikone. Regenerator je potrebno ostaviti na kosi da djeluje par minuta te je zatim potrebno raščešljati kosu. Kada ste kosu u potpunosti raščešljali potrebno ju je razdvojiti na pramenove i pomoću dlanova istisnuti višak vode iz kose. Višak vode uklonite gužvanjem kose jer tako ćete i osušiti kosu i stvoriti kovrče.

Otkrijte čudotvorno djelovanje curly girl metode

Možda i najbitniji korak, u curly girl metodi, jest gel. Gel za kosu je potrebno nanijeti na mokru kosu te ga istim pokretom, odnosno gužvanjem, nanijeti na kosu. Kosu je potrebno gužvati dok ne dobijete željeni oblik lokne. Nakon gela je kosu potrebno zamotati u mikrofiber ručnik ili u pamučnu majicu odnosno bilo koju krpicu napravljenu od pamuka. Kosu, u ručniku, možete držati koliko želite, ali neko optimalno vrijeme je sat vremena.
Kosu je potrebno osušiti pomoću fena, a kovrče oblikovati pomoću difuzora tako da pramen po pramen stavite u glavu difuzora i u difuzoru ga držite 30 sekundi. Ako vam kosa bude tvrde teksture zbog gela potrebno ju je "raščupati" odnosno pokretima ruke razdvojiti slijepljene pramenove.
Curly girl metodi vrijedno je posvetiti pažnje jer zaista radi čuda samo morate biti uporni.