Znate li razliku između pudera, BB/CC kreme?

| Beauty |

BB vs. CC krema - koju odabrati?

Bez obzira na to što BB i CC kreme nikada neće zamijeniti upotrebu tekućih pudera i pudera u prahu, jer se s njima ne može postići kompletan make-up - one su savršene za zaposlene žene koje ujutro imaju 30-ak sekundi za šminkanje. Ili za vikend u prirodi. Ili za popodnevnu kavu s prijateljicama...

BB vs. CC krema - koju odabrati?

BB krema ili "Blemish Balm" (balzam protiv nepravilnosti) njegujuća je tekstura koja pomaže koži lica i istovremeno prekriva nepravilnosti i ožiljke, ali i ono najbitnije - sakriva crvenilo. BB krema kombinira sve dobrobiti napredne anti-aging njege jer djeluje na tonus kože, pegla bore, prekriva proširene pore,... A zahvaljujući prirodnoj boji kože, BB kreme prekrivaju - neke potpuno, a neke slabije - sivilo ili crvenilo tena. No, iako većina nedostataka nestaje pod nježnim slojem BB kreme, žene nemaju osjećaj "težine" na licu kao što je slučaj s tekućim puderima. Osjećat ćete se kao da na sebi nemate šminku, a svejedno izgledati svježe, blistavo i odmorno. Još jedan dodatni razlog zašto obožavamo BB kreme jest njihov visok zaštitni faktor (SPF).

BB vs. CC krema - koju odabrati?

Tek što smo se naviknuli na BB kreme, stigla je njena naprednija verzija - CC krema. Kod nekih brendova CC označava "complete correction" (potpuna korekcija), a kod nekih "color control" (borba protiv pigmentacije). Ova prva verzija odnosi se na preparate koji omogućuju još bolje "prikrivanje", skoro poput tekućih pudera - ali su i dalje lakši i ugodniji na licu. Plus: imaju i viši zaštitni faktor. Druga verzija CC krema pojačana je sastojcima koji izbjeljuju one ružne smeđe mrlje na licu do kojih dolazi uslijed hormonskih promjena ili pretjeranog izlaganja suncu.

BB vs. CC krema - koju odabrati?