Znate li odabrati zaštitu od sunca sukladno Vašem tipu kože?

| Beauty |

Sunce i ljeto

U svakodnevnom životu, svoje tijelo štitimo od sunca pokrivajući ga odjećom dok o dodatnoj zaštiti kože posebno počinjemo razmišljati u ljetnim mjesecima kada su naša tijela dugotrajno u potpunosti izložena suncu. Kada dođe trenutak za kupovinu kreme za zaštitu od sunca, bivamo zatrpani izborom koji često završava pogrešnim odabirom. Osim odgovarajućeg faktora zaštite, ono što zaboravljamo prilikom odabira je činjenica da je različitim tipovima kože potreban i različit pristup te prilagođeni proizvodi kako u svakodnevnoj njezi tako i onoj kad se radi o izlaganju suncu. Osim što kupovinu kreme treba prilagoditi svom tipu kože, svakako pažnju treba usmjeriti i na sastav brinući o učinkovitosti i zaštiti koju pruža. Kako bismo vam olakšali odabir za adekvatnu njegu kože prije izlaganja štetnim UV zračenjima i omogućili bezbrižno uživanje u sunčevim blagodatima za cijelu obitelj, izdvojili smo proizvode iz Daylong linije koji pružaju djelotvornu i pouzdanu zaštitu od sunca za različite tipove kože. Razvijeni na temelju najboljih znanstvenih i dermatoloških iskustva za vrhunsku svakodnevnu zaštitu od sunca, Daylong kreme i losioni ne sadrže mirise i emulgatore, dobro se podnose te se mogu primjenjivati i na izrazito osjetljivoj koži. Vrlo su vodootporni i otporni na znojenje, a kožu njeguju i hidratiziraju djelovanjem Aloe vere i vitamina E te štite od oksidacijskih oštećenja, štetnog UV-zračenja i isušivanja kako bi se osigurao mladenački izgled kože.

Zaštita od štetnog utjecaja sunca posebno je važna za djecu, čija koža je nježna i osjetljivija na štetno djelovanje UV zračenja nego koža odraslih. Daylong® Kids SPF 50+ (150 ml – 199,78 kn) liposomalni je losion posebno pripremljen za zaštitu nježne dječje kožekako bi pružio visoku zaštitu od UVA i UVB zračenja. Sastojci Aloa vere, vitamina E i dekspantenola dodatno štite i njeguju dječju kožu, a dozator na potisak osigurava točno i jednostavno doziranje i nanošenje.

Daylong

Sunce isušuje kožu te je masnoj i osjetljivoj koži potrebna dodatna hidratacija. Kada prekomjerno izlaganje suncu dehidrira kožu, žlijezde lojnice stvaraju višak sebuma koji je odgovoran za nastanak akni. Daylong® SENSITIVE SPF 30 gel fluid u spreju (150 ml – 197,78 kn) proizvod je visokog zaštitnog faktora koji pruža nove prednosti pri zaštiti od sunca. Posebno je namijenjen za masnu i kožu iznimno osjetljivu na sunce. Formulacije bez mirisa, masti i emulgatora nježno i učinkovito štite od UVA i UVB zračenja uz jedinstveno lagan osjećaj. Ovaj dermatološki ispitan proizvod pruža učinkovitu zaštitu, sprječava pojavu oštećenja od sunca i znakova preranog starenja i kod najosjetljivije kože sklone alergijama na sunce.

Osobe svjetlije puti također su znatno osjetljivije i trebaju biti oprezne kako bi sačuvale kožu  od mogućih opeklina ili alergija. Daylong® ultra SPF 25 losion (200 ml –187,78 kn) liposomalni je losion za lice i tijelo koji se preporučuje osobama svjetlije kože i kose te osobama sklonim pjegama.

Za situacije u kojima je potreban visok stupanj zaštite kože izložene suncu idealan je Daylong extreme SPF50+ (200ml - 219,78 kn) koji se primjenjuje kod visokog indeksa UV zračenja te u tropskim i planinskim područjima gdje je UV zračenje intenzivnije. Daylong extreme SPF50+ preporučuje se osobama vrlo svijetle i osjetljive kože.

Iako svi proizvodi iz Daylong linije pružaju učinkovitu zaštitu, pretjerani boravak na suncu nije preporučljiv za zdravlje kože. Ipak sve ono vrijeme dok ste mu izloženi imajte na umu da imate samo jednu kožu i zato uvijek birajte optimalnu zaštitu od sunca - Daylong.