Znanstvenici su otkrili kojih 7 ulja morate koristi za rast kose

| Beauty |

Ljudi najviše oštećuju kosu pretjeranim sušenjem i tretiranjem kose raznim aparatima koji djeluju na principu topline. Takvi procesi su grubi za kosu i olakšavaju njezino pucanje i nastajanje štete. Kako bi kosa rasla i vlasište i kosa trebaju biti zdravi. Ovih 7 ulja njeguju kosu i vlasište, sprječavaju njeno lomljenje i pomažu rastu dlake.

Kokosovo ulje prodire u kosu na način na koji nijedno drugo ulje ne može. Kokosovo ulje prirodni je lijek za kosu koji se koristi tisućama godina i djeluje na hidratizaciju kose. Stručnjaci preporučuju nanošenje ulja na kosu večer prije pranja.


Ulje ružmarina bogato je vitaminom B, željezom i kalcijem, odnosno svime što kosi treba kako bi bila zdrava, sjajna i elastična. Ukapajte nekoliko kapi eteričnog ulja ružmarina u bazno ulje po izboru, umasirajte u cijelu dužinu kose i vlasište, ostavite preko noći, operite kosu i divite se njenom sjaju.

Arganovo ulje sadrži vitamin E, masne kiseline i antioksidanse koji kosi i vlasištu daju dodatnu vlagu.


Ricinusovo ulje stimulira rast kose i dlaka općenito. Sadrži visok udio antioksidansa, vitamine E i proteine koji sprječavaju lomljene kose. Masaža kose i vlasišta ricinusovim uljem dva puta tjedno jača kosu i ubrzava njen rast.


Ulje avokada korisno je za zdravlje kose jer sadrži proteine, masti, aminokiseline, kao i vitamine A, D, E i B6.


Ulje jojobe sadrži svojstva koja nalikuju kemijskoj teksturi ulja koju proizvodi naše vlasište.

Ulje sjemenki marelice bogato vitaminom B17, a neki ga smatraju najboljim uljem za njegu kože i kose jer daje baršunast osjećaj, elastičnost, čistoću i podatnost.