Želite novu boju kose? Odredite boju prema svom tenu!

| Beauty |

Svaka godina nosi nove modne trendove u svemu pa tako i u bojama kose i frizurama. Za ovo proljeće, renomirani zagrebački salon Renee iz Vlaške 45 savjetuje čitatelje kako odabrati najbolju boju i nijansu kose prema vlastitom tenu te kakvu frizuru izabrati. Renne, Karla i Martina vode nas kroz nove trendove u načinu bojanja kose.

Ledeni tonovi - frizerski salon Renee
Ledeni tonovi

HIT - LEDENE NIJANSE
Veoma je težak proces ići iz tamne boje kose u svijetlu, to znaju svi. Ipak, ako se odlučujete za tako hrabar i radikalan potez promjene imagea, važno je da se kosa pri tome ne ošteti i da ostane čvrsta, zato se treba prepustiti u ruke vrsnih i pažljivih znalaca. Treba znati koja kosa si to može dozvoliti, a koja ne. Kod takvog procesa je najvažnija pretpigmentacija. Ledeni tonovi će najbolje pristajati osobama svijetle puti, s ružičastim podtonom, jer će i neutralizirati crvenilo kože, da bi došli do željene boje hladnih tonova te s tim podigli kompletan efekt frizure i boje.

Topliji tonovi
Topliji tonovi - frizerski salon Renee

TOPLE NIJANSKE - KADA I KAKO

Kada je riječ o toplim tonovima poput boje meda, karamele ili mahagonija, takve boje najbolje će pristajati osobama koje nisu niti presvijetle, niti pretamne puti. Takvim bojama najbolje pristaju balayage pramenovi koji daju efekt gustoće i punoće kose te se s takvim načinom bojanja kose postiže efekt prirodnog izgleda. Kod takvih tonova je bitno da korijen ne povlači na crvenkasti odsjaj zato dodajemo više pramenova uz lice, a svjetliji pramenovi trebaju viriti iz tamne podloge.

Žarka boja kose - frizerski salon Renee
Žarka boja kose - frizerski salon Renee

ŽARKE ŽIVAHNE BOJE
Definitivno želite nešto promijeniti na sebi i nakon puno razmišljanja odlučili ste staviti neku živahnu boju za kosu. Zašto ne? Uostalom, ako i nije dobro, to je samo kosa koja ponovo izraste. Ali ovakve živahne boje zahtijevaju i promjenu u stilu oblačenja i u make up-u. Naravno, svaka kosa treba adekvatnu njegu, ali ovakva kosa zahtjeva da se što više njeguje jer proces izbjeljivanja kose jako oštećuje i isušuje kosu. Da bi postigli pastelnu boju prethodno je trebamo izbijeliti pa tek onda staviti tzv "pastelnu boju" kose. Upravo takve kose žarkih boja su hit ovog proljeća i ljeta.

Frizerski salon Renee
Frizerski salon Renee

 Više informacija i savjeta možete dobiti na broj telefona frizerskog salona Renee 01/4814418.