Želite da vam kosa brže raste? Imamo rješenje!

| Beauty |

Gotovo svaka žena želi imati dugu i zdravu kosu, no vrlo malo njih je u stanju i imati ovakvu kosu. Da bi vam kosa rasla brže i bila gušća, morate u nju, odnosno njenu njegu uložiti puno truda.  Ako i vi želite imati dugu kosu i želite da vam što prije naraste, pokušajte s ovim savjetima. 

Četkajte kosu s pritiskom

Kada četkate kosu s četkom, morate primijeniti pritisak na vaše vlasište. To poboljšava cirkulaciju krvi u kožu i pomaže da vaša kosa brže raste. Zato nemojte se bojati malo jače četkati kosu!

Nanošenje ulja na kosu

Morate nanositi ulje na kosu barem jednom tjedno, a bademovo je pravi izbor za vas. Nanesite temeljito ulje na kosu navečer i opereti ujutro. To će vašoj kosi osigurati potrebnu hranu i dati toliko željeni sjaj.

 Ulje hibiskusa

Ništa ne djeluje bolje od prirodnih sastojaka kada je u pitanju rast kose. Potopite cvijet hibiskusa u toploj kokosovoj vodi i ostavite preko noći. Ova smjesa potiče brži i gušći rast kose, a nanesite je obilno te ostavite da odstoji 10-ak min pa potom isperite.

Vezivanje kose

Pokušavajte zavezati vašu kosu u laganu pletenicu kada krenete u krevet jer na taj način vaša kosa se neće oštetiti od trenja. 

Vitamin E

Hrana bogata vitaminom E je izuzetno bitna za rast vaše kose. Jedite redovno namirnice poput badema, koje su bogate vitaminom E.

Ne koristite vruću vodu

Ne koristite vruću vodu za pranje kose, jer je ona može oštetiti. Topla voda otvara pore na vašem vlasištu i na taj način dovodi do otpadanja kose, a to nam nikako nije cilj i stoga pokušavajte prati kosu u mlakoj vodi.

Održavajte kosu čistom

Vjeruje se da puno šampona šteti kosi, ali pranje kose je jednako važno kao i nanošenje ulja stoga perite kosu s blagim šamponom barem tri puta tjedno.