Zeleni čaj je sastojak koji će transformirati vašu kožu

| Beauty |

Instagram/@weworewhat

Zeleni čaj jedan je od najomiljenijih sastojaka za njegu kože na tržištu i to s dobrim razlogom.

Smatra se da je prvi put otkriven u Kini, gdje su se listovi zelenog čaja koristili za liječenje probavnih tegoba, glavobolja i upala.

Danas zeleni čaj pronalazimo u raznim u kremama, losionima, serumima, kremama za sunčanje, režimima protiv akni i drugim proizvodima.

A ako još niste dodali zeleni čaj u svoju beauty rutinu, razmislite o tome i uživajte u blagodatima netoksične, čiste beauty rutine.

Vrhunski dermatolozi i stručnjaci za njegu kože slažu se da je popis prednosti zelenog čaja gotovo beskrajan, a uključuje i čistiju, ravnomjerniju kožu.

Zeleni čaj je koristan za zdravlje, jer sadrži sve od antioksidativnih vitamina do antibakterijskih i anti-upalnih sredstava te u svom kemijskom sastavu sadrži katehina koji ga čini moćnim metaboličkim agensom sposobnim za pomlađivanje stanica.

U nastavku pročitajte koje su prednosti zelenog čaja za kožu.

Djeluje antibakterijski

Na vašem licu žive bakterije, ali one ne dovode uvijek do pojave prištića, već se talože na vašoj koži.

Ključ bistre kože je upravljanje bakterijama prije nego što one začepe pore, a zeleni čaj zbog visokog sadržaja polifenola, djeluje protuupalno i antibakterijski, što zauzvrat može pomoći smanjenju upala, crvenilo i količinu bakterija na vašoj koži.

Napada slobodne radikale

Korištenje zelenog čaja u vašem režimu njege kože preporučuje se zbog zaštite ukupnog integriteta kože.

Naime, zeleni čaj sadrži moćne antioksidanse protiv starenja koji se nazivaju katehini, koji pročišćavaju slobodne radikale, koji ako ih ne uklonite mogu oštetiti kožu

Sadrži svojstva protiv starenja

Zeleni čaj pomaže u održavanju elastičnosti kože te je jedna od najboljih tajni protiv starenja koja se konzumira tisućama godina.

Djeluje protuupalno

Pored starenja i izloženosti onečišćenju, problematičnoj slici kože lica pridonose i upale, a kemijska svojstva zelenog čaja čine ga snažnim protuupalnim sredstvom

Polifenoli u zelenom čaju podržavaju reakciju tijela na upalu, a ako se nanosi lokalno, prednosti polifenola u zelenom čaju pomažu ublažavanju i smirivanju pojave iritacija, crvenila, suhoće i pojave nepravilnosti lica.