Zaustavite ove greške pri uljepšavanju!

| Beauty |

Kraljica maturalne večeri: Sređene obrve i nokti by Manuela Picard Beauty
Lijepe obrve znače više nego što mislite

Žene su danas preplavljene savjetima o ljepoti i u tom vrtlogu informacija vrlo lako se može dogoditi da zanemarimo upravo one savjete koji mogu biti i te kako korisni.

Tijekom svakodnevnog uljepšavanja svi radimo određene greške za koje mislimo da nam ne štete, ali nam svakako odmažu pri uljepšavanju. Izdvojili smo nekoliko beauty pogrešaka, kao i korisne savjete koji nam pomažu pri popravljanju pogrešaka...

1. Regenerator za kosu nanosimo cijelom dužinom kose (od korijena do vrhova)

Zašto je greška? Regenerator nije šampon za kosu i ne treba se koristiti na isti način. Ako uvijek stavljate regenerator na cijelu kosu, tjeme će akumulirati “ostatke”, zbog kojih će vaša kosa izgledati “spljošteno”. Drugi problem je što će vam se kosa brže mastiti, pa ćete je morati prati svaki dan, pogotovo ako imate meku kosu. Ako žene s kovrčavom kosom koriste regenerator cijelom dužinom, može se dogoditi da njihove lokne izgube svoju formu u blizini korijena.   
Savjet: Nanesite regenerator samo na dio kose ispod ušiju. Na ovaj način ćete sačuvati volumen, a osim toga i uštedjeti novac.

LUSH Big Shampoo
LUSH Big Shampoo

2. Dijelimo šminku s prijateljicama

Zašto je greška? Odgovor je jednostavan - razmjenom šminke, razmjenjujete i bakterije i viruse. Trebate biti zaštitnički nastrojeni prema vašoj maskari, olovkama za oči i ruževima. Ako ih posudite prijateljicama vrlo lako možete završiti s infekcijom, upaljenim okom ili herpesom na usnama. Preko maskare ili olovke za oči možete se zaraziti konjunktivitisom, koji se manifestira crvenilom bjeloočnice. Iako vaša prijateljica nema simptome konjunktivitisa, ne znači da ga nema i da do upale neće doći. Razmjenjivanje ruža s prijateljicom koja ima virus herpes simplex, može dovesti do toga da i vi dobijete virus. Ni u ovom slučaju nije neophodno da se na njenim usnama vide mjehurići da biste vi nastradali.
Savjet: Sa svojom prijateljicom možete dijeliti tajne, ali kako kaže i svaki dermatolog, nikada ne trebate dijeliti šminku. Ako ste morali posuditi šminku prijateljici, preporučuje se da je prvom prilikom dobro “očistite”. Ako se radi o olovci za oči, jednostavno je naoštrite. Ako je u pitanju sjenilo za oči ili ruž, uzmite papirnatu maramicu i s njom lagano očistite površinu.

3. Prskamo se parfemom neposredno prije izlaska iz kuće

Zašto je greška? Budite oprezni, jer ako se naprskate parfemom kad ste potpuno dotjerani dio može završiti i na odjeći. Ne samo da parfem može ostaviti tragove na odjeći, nego može promijeniti svoj miris u neugodan. Parfemi su uglavnom formulirani da se nanose samo na kožu, a ne na bilo koju vrstu tkanine.
Savjet: Prije nego što se odjenete, nanesite malo parfema na pulsirajuće točke - zglobovi na rukama, iza uha, kao i donji dio vrata. I nikako ne trljajte zglobove ruku jedan od drugi nakon nanošenja parfema!

Giorgio Armani Si Golden Bow
Giorgio Armani Si Golden Bow

4. Nanosimo puder bez da pričekamo da se hidratantna krema upije

Zašto je greška? Nanošenje pudera na lice na kojem je hidratantna krema koja se nije upila može izazvati pojavu mrlja, zato što puder na nekim mjestima može biti razrijeđen, a na nekima intenzivno nanesen.
Savjet: Poslije nanošenja hidratantne kreme pričekajte barem jednu minutu prije nanošenja pudera. Ako baš nemate vremena uzmite tanki sloj papirnate maramice i nježno je pritisnite na lice kako bi upila kremu, a onda nastavite sa šminkanjem.

Najbolji mat puderi: Estee Lauder, Lancome, MAC, Clarins
Najbolji mat puderi: Estee Lauder, Lancome, MAC, Clarins

5. Dok čupkamo obrve, stojimo preblizu ogledala

Zašto je greška? Kada stojite previše blizu ogledala koncentrirate se na svaku dlačicu posebno - umjesto na kompletan oblik obrva, pa kao rezultat toga počupate i više nego što je potrebno.
Savjet: Dok oblikujete obrve trebate gledati cijelo lice, kako biste oblik prilagodili ostalim crtama lica. Zato je najbolje da ovo ne radite gledajući se u ogledalo-povećalo nego ispred običnog ogledala u svijetloj prostoriji. Poslije čupkanja svake druge dlačice, odmaknite se od ogledala da vidite kako napreduje oblikovanje, ali i da se uvjerite da ne pretjerujete s čupkanjem.