Zašto vam parfem ne traje dovoljno dugo?

| Beauty |

Ako ste ikad primijetili da vam miris brže ispari s kože nego vašim prijateljicama, to nije plod vaše mašte.

Svi očekujemo od parfema da se na koži zadrže što duže. Koliko vam se puta dogodilo da nanesete parfem pri izlasku iz kuće no dok dođete do željenog mjesta - miris je već potpuno nestao?

Ali nemojte odmah kriviti parfem, zato što zaista postoje pravi i krivi načini kako nanijeti parfem koji će trajati i trajati... Štoviše, naizgled banalne stvari, poput mjesta i načina na koji čuvate parfem, ključne su za očuvanje njihovog mirisa - što duže moguće.

U nastavku vam donosimo 4 razloga zašto vaš miris nema onu dugotrajnu moć kakvu bi trebao imati.

Ne nanosite ga na strateška mjesta

Važna činjenica: temperatura pojačava parfem, stoga je jako važno da ga nanesete na mjesta gdje tijelo proizvodi najviše topline. To uključuje zglobove, pregib lakta i vrat - čak i mjesto iza koljena i gležnjevi, pogotovo zato što nam se temperatura prirodno povećava. Genijalno, zar ne? Plus:nanošenje parfema direktno na kosu je odličan trik jer kosa prirodno upija tekućine. Zamislite što se tek događa kad zamahnete kosom.

Koža vam nije dovoljno hidratizirana

Iznenađenje! Postoji direktna povezanost između vašeg režima njege tijela i toga koliko se parfem zadržava na vašoj koži - zato što miris i suha koža nisu dobra kombinacija. Samo pripazite da vaš losion ili krema nemaju miris.

Na bazi je trave ili cvijeća

Jednostavno. Pravilo je da orijentalni i drvenasti mirisi traju puno duže od onih citrusnih, cvjetnih ili zelenih. (naravno, ako preferirate laganije mirise, to je u redu.)

Krivo skladištenje

Jeste li znali da parfemi imaju rok trajanja? Ako vam parfem potamni i postane malo gušći - vrijeme je da ga zamijenite. Iako formule s puno sintetičkih sastojaka traju dosta dugo, a prirodni sastojci se s vremenom razvijaju i postaju jači, svim mirisima kad tad istekne rok trajanja (ili drastično oslabe). Pravilno čuvanje i pohrana parfema također su ključni. Uvijek ih držite na hladnije mjestu (ne hladnjaku!) i što dalje od klima uređaja, radijatora i ostalih aparata koji proizvode toplinu.