Zašto vam kosa sporo raste?

| Beauty |

 

Puštate kosu da vam raste, ali niste zadovoljni rezultatima? Shvaćamo vas.

Ponekad se čini da kosa u onim trenucima kada želimo da raste duga i zdrava radi upravo suprotno.

U nastavku vam donosimo 5 savjeta za poticanje rasta kose bez trčanja po ekstenzije - jer je to vjerojatno najgora stvar koju možete učiniti za postizanje zdrave kose!

Nedovoljno sna

San je ključan. Nedovoljno sna može dovesti do mnogo problema, a loša koža i kosa samo ju jedan do njih. Imate pravo na svojih 8 sati sna stoga ih smatrajte prioritetom. Možete sanjati o dugoj kosi, primjerice...

Previše šišanja

Nije sva kosa stvorena jednaka, pa zašto bi onda svi trebali pratiti isti plan kad govorimo o šišanju? Važno je redovito rezati vrhove prije nego vam stvore ozbiljno pucanje kose (zbog čega postaje kraća), ali svejedno ne želite ni u tome pretjerati. Pronađite frizera kojem vjerujete i pitajte ga koliko često trebate dolaziti na šišanje.

Stres

Stres ima utjecaj na sve dijelove našeg tijela, uključujući i kosu. Ako ste stalno pod visokom razinom stresa ili anksioznosti ili pritiska - to može dovesti ne samo do sporog rasta kose, već i do njenog gubitka! Pokušajte odvojiti 20 minuta svakog jutra za meditaciju. Pomoći će vam da smirite um prije nego uopće započnete dan.

Manjak željeza

Pripazite na to da uzimate dovoljno željeza. Najbolje izvore nalazimo u prehrani: piletina, puretina, govedina, kamenice, orašasti plodovi, sjemenke, spirulina i tamno lisnato povrće. Provjerite kod doktora svoju razinu željeza u krvi i posavjetujte se oko dodataka prehrani.

Koristite krive proizvode

Aparatima za kosu i posebnim uljima brzinski možete zakamuflirati oštećenu kosu, ali nikako vam ne koriste dugoročno. Njega kose seže puno dalje od pukog redovnog šišanja. Uključite u svoju tjednu rutinu i njegujuću masku za kosu te zamijenite staru metalnu četku s onom od prirodnih materijala. Također je jako važno uložiti u kvalitetan šampon i regenerator koji obnavljaju i njeguju kosu sa svakim pranjem.