Zašto trebate spavati na svilenim jastučnicama?

| Beauty |

Instagram/@amandakhamkaew

Nije svejedno na kakvoj jastučnici spavate.

Postoji velika razlika između brojnih materijala koje se koriste za izradu posteljina. Materijali i tkanine na kojima spavamo mogu utjecati na kvalitetu sna, kao i na izgled vaše kože i kose.

Kod odabira idealne posteljine većina nas se odlučuje za pamučne materijale jer se najudobniji, najdostupniji i najkorišteniji u svijetu. Za razliku od satena i svile, pamučni materijali su cjenovno prihvatljiviji. No, spavanje na luksuznim svilenim jastučnicama ima svoje benefite.

Naime, na pamučnim jastučnicama se kosa brže i lakše zapetlja pa se preporučuje spavati na svilenim jastučnicama. Također, spavanje na svilenim jastučnicama donosi uspješno rješavanje bora koje dobivate od ležanja na pamučnim jastučnicama koje, vašoj koži, ne dopuštaju da diše i klizi po jastuku. Idealne su kao pomoć u borbi protiv suhe kože sklone alergijskim reakcijama i upalnim aknama te sprječavaju začepljene pore.

Njihova tekstura mekana je i ugodna te je najpogodniji  odabir za osobe koje imaju zdravstvenih problema s dišnim putevima, poput alergija i astme. Osim što ima brojne pogodnosti, svila je, u spavaćoj sobi, vrlo elegantan materijal koji donosi pravu dozu glamura i prirodnih nota.