Zašto trebate početi piti vodu s medom?

| Beauty |

Većina nas ujutro posegne za velikog šalicom kave ili čaja (čim otvorimo oči; ne? samo mi?), ali što kažete na to da malo razbijemo monotoniju i probamo nešto novo? Gomila prednosti koju voda s medom ima za naše generalno zdravlje sama je po sebi dovoljna da vas nagovorimo na ovaj mali zdravstveni eksperiment...

U nastavku saznajte kojih 8 prednosti donosi voda s medom!

POMAŽE U GUBITKU KILOGRAMA

S obzirom na to da je med prirodni zaslađivač, samim time postaje zdrav izvor kalorija te može spriječiti želju za slatkim koja nam se svima zna javiti tijekom dana.

POBOLJŠAVA PROBAVU

Med u kombinaciji s vodom pomaže čistiti crijeva, neutralizirati nadutost u tijelu te sprječava nastanak plinova.

JAČA IMUNITET

Med sadrži svojstva koja ubijaju bakterije u tijelu i snažan su antioksidans. Ispijajući čašu tople vode s medom svakog jutra definitivno ćete ojačati imunološki sistem. 

LIJEČI KAŠALJ I GRLOBOLJU

Topla voda liječi bolno grlo dok med stvara "zaštitni" sloj na njemu; antioksidanti iz meda također su odličan borac protiv kašlja.

Limuni
Limuni

POPRAVLJA ORALNO ZDRAVLJE

Ako ovom pripravku dodate i limun, njegova kiselost i antibakterijska svojstva meda pomoći će u borbi protiv lošeg zadaha - na potpuno prirodan način! 

ODRŽAVA KOŽU MLADOLIKOM

Med u kombinaciji s limunom ima restorativna i antibakterijska svojstva, ali i potiče proizvodnju kolagena. 

SMANJUJE SIMPTOME ALERGIJE

Neće izliječiti vaše alergije, ali sirov, prirodni med može itekako umanjiti simptome groznih proljetnih alergija.

POJAČAVA RAZINU ENERGIJE U TIJELU

Med će momentalno povećati razinu energije u tijelu, dok ćete ostati hidratizirani i svježi, posebno nakon dobrog i kvalitetnog sna.